Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Μαϊμού” αστυνομικός Θεσσαλονίκη: Από ισοβίτης… ελεύθερος να βιάζει!
ΕΛΛΑΔΑ

“Μαϊμού” αστυνομικός Θεσσαλονίκη: Από ισοβίτης… ελεύθερος να βιάζει!

"Μαϊμού" αστυνομικός Θεσσαλονίκη: Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη μαζί με την Κουβανή φίλη του για τη φρικτή δολοφονία ψυχιάτρου

Ευεργετημένος από τη Δικαιοσύνη, στον υψηλότερο βαθμό της, τον Άρειο Πάγο, ήταν ο 38χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για τρεις βιασμούς γυναικών, τις οποίες παρέσυρε παραπλανώντας τες ότι είναι αστυνομικός!

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο προαναφερόμενος κατηγορούμενος για βιασμούς σε βάρος ανύποπτων γυναικών, που πίστεψαν στα λεγόμενά του και βρέθηκαν να βιώνουν ανείπωτο εφιάλτη στα χέρια του, σε ερημικές περιοχές, είχε κατηγορηθεί το 2010 μαζί με την τότε Κουβανή αρραβωνιαστικιά του, για την δολοφονία με μαχαίρι 58χρονου ψυχίατρου, πρώην συζύγου της αλλοδαπής γυναίκας. Το ζευγάρι των δραστών της άγριας δολοφονίας με 14 μαχαιριές στο σώμα του ψυχίατρου, καταδικάστηκε αρχικά από το δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη. Τα ισόβια, όμως, μετατράπηκαν σε 15ετή κάθειρξη για την κουβανικής καταγωγής πρώην σύζυγο του θύματος και τον αρραβωνιαστικό της.

Κι αυτό γιατί το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, χάρη στο οποίο «έσπασαν» τα ισόβια. Οι κατηγορούμενοι, μετά την καταδίκη τους σε ισόβια,  είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης με το σκεπτικό ότι «κακώς δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό».

Η προσφυγή έγινε δεκτή!

Η προσφυγή τους έγινε δεκτή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο, μόνο, όμως, ως προς το σκέλος της χορήγησης ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς εδόθη. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, οι κατηγορούμενοι, ανέφερε τότε το ρεπορτάζ,  αναμένεται να βγουν σε λίγο καιρό από τις φυλακές, έχοντας εκτίσει ήδη εννέα χρόνια. Ο άτυχος ψυχίατρος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε για την άγρια δολοφονία, ο άτυχος ψυχίατρος βρέθηκε νεκρός έξω από το σταθμευμένο όχημά του, σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ έφερε συνολικά δεκατέσσερα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Άλλαξαν πολλές φορές τη στάση τους

Κατά τη διάρκεια των προανακριτικών και ανακριτικών απολογιών τους, οι δύο κατηγορούμενοι διαφοροποίησαν αρκετές φορές τη στάση τους κι αυτό διότι, άλλοτε η γυναίκα αναλάμβανε την ευθύνη της στυγερής πράξης κι άλλοτε ο άντρας. Τελικά, το δικαστήριο στην απόφασή του, έκρινε ότι η Κουβανή ήταν αυτή που μαχαίρωσε τον ψυχίατρο κι ότι ο αρραβωνιαστικός της έσπευσε να «αποτελειώσει» το θύμα. Είχε προηγηθεί, πάντως, συνάντηση του διαζευγμένου ζευγαριού στο αυτοκίνητο του 58χρονου, όπου καβγάδισαν για το θέμα της επιμέλειας του παιδιού τους.

Ο 29χρονος παρακολουθούσε τη συνάντηση από απόσταση μέσα σε δικό του Ι.Χ. αυτοκίνητο. Η ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για πολύ βαθιές μαχαιριές που δέχθηκε το θύμα κι ότι αυτές δεν μπορούσαν να προκληθούν από γυναίκα.

Ελεύθερος πια, άρχισε τους βιασμούς

Ελεύθερος πια, μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του τον περασμένο Φεβρουάριο, βρίσκεται και πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής των εγκλημάτων σε βάρος των γυναικών, τις οποίες βίαζε, παριστάνοντας τον αστυνομικό, αλλά και λήστευε. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους, προχώρησε στη σύλληψη ημεδαπού, έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών για βιασμό γυναικών και ληστείες σε βάρος τους. Πρόκειται για 38χρονο άντρα για τον οποίο σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Προσποιούμενος τον αστυνομικό

«Σύμφωνα με καταγγελίες», συνεχίζει η Αστυνομία «και στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα 15 – 20 Μαρτίου 2021, προσέγγισε τρείς γυναίκες προσποιούμενος τον αστυνομικό και αφού τις έπεισε να επιβιβαστούν στο όχημά του με την πρόφαση διενέργειας ελέγχου, τις οδήγησε σε σημεία όπου μπορούσε να δράσει ανενόχλητος, οπότε και προχώρησε, κατά περίπτωση, στις προαναφερόμενες πράξεις. Στην κατοχή του δράστη αλλά και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που τον συνδέουν με τις υποθέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι είτε οδηγούσε τρις γυναίκες σε ερημικές τοποθεσίες για να μην μπορούν να καλέσουν σε βοήθεια είτε σε σπίτι. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο 38χρονος άρπαξε χρήματα αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο από τα θύματά του…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις