Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιστράτευση ιδιωτών ιατρών: Αυτό είναι το φύλλο πορείας
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστράτευση ιδιωτών ιατρών: Αυτό είναι το φύλλο πορείας

Επιστράτευση ιδιωτών ιατρών: Στη λύση της επιστράτευσης οδηγήθηκε η κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρχε ανταπόκριση στο κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς.

Στη λύση της επιστράτευσης οδηγήθηκε η κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρχε ανταπόκριση στο κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία, στην κορύφωση, όπως φαίνεται, της πανδημίας. Το πρωί ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για ένα μήνα.

Πριν λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν από το υπουργείο υγείας τα φύλλα πορείας επίταξης των 206 υγειονομικών. Διαβιβάστηκαν στις αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής προκειμένου οι αστυνομικοί να τα επιδώσουν έως το τέλος της μέρας με ταυτοπροσωπεία ή θυροκόλληση.

Φύλο Πορείας

Πελώνη: Αν δεν συμμορφωθούν θα υπάρχουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενη στο ζήτημα της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χαρακτήρισε τη μάχη με την πανδημία «πόλεμο της γενιάς μας». Σημείωσε, παράλληλα, ότι γίνεται μια μεγάλη εθνική προσπάθεια και κάλεσε όλους και ειδικά τους γιατρούς και υγειονομικούς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι σε περίπτωση που κάποιοι γιατροί δεν συμμορφωθούν με την επιστράτευση, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες, από το Σύνταγμα, κυρώσεις.

Κικίλιας: Επίταξη προσωπικών υπηρεσιών γιατρών

Το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών γιατρών, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. «Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

Βασίλης Κικίλιας με μάσκα

Εξαδάκτυλος για επιστράτευση γιατρών: Να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε

Σε δήλωση με αφορμή την επίταξη 206 ιδιωτών ιατρών που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, προχώρησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος. Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Παύλος Καψαμπέλης χαρακτήρισε λανθασμένη και αχρείαστη την επιστράτευση ιατρών για να προσφέρουν στη μάχη κατά της Covid στα νοσοκομεία. Mιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Καψαμπέλης τόνισε ότι εννοείται πως οι ιατροί θα πάνε στα νοσοκομεία μετά την επίταξη αλλά αυτό δεν μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο από μια εβδομάδα με δέκα ημέρες.

Πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί προσφέρουν από την πρώτη στιγμή στο Σύστημα Υγείας με διάφορες μορφές όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τόνισε ότι η έκκληση για γιατρούς έγινε τελευταία ώρα και επανέλαβε ότι ο ΠΙΣ αφού συνεδρίασε κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Ο κ. Καψαμπέλης πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί λίγο – πολύ έχουν κάποιες δεσμεύσεις ο καθένας ενώ νοσηλεύουν 1.500 με 2000 άτομα το μήνα. Εξήγησε ότι ο ΠΙΣ δεν έχει μέλη ιατρούς αλλά Συλλόγους και πως για την Αττική οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς θα οργανώσουν τα μέλη τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις