Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Ομογένεια Νέα Υόρκη: Χωρίς παρέλαση για δεύτερη χρονιά
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ομογένεια Νέα Υόρκη: Χωρίς παρέλαση για δεύτερη χρονιά

Ομογένεια Νέα Υόρκη: Όπως ήταν αναμενόμενο, σημαντικά δρώμενα του Απόδημου Ελληνισμού, όπως είναι η παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, ακυρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,

Χωρίς παρέλαση για δεύτερη χρονιά για την ομογένεια της Νέας Υόρκης εξαιτίας της πανδημίας και η οικογένεια Αποστολοπούλου σκέφτηκε να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου φορώντας παραδοσιακές στολές από τον Πόντο, τη Σμύρνη, την Κύπρο. «Διακόσια χρόνια πέρασαν, διακόσια χρόνια λεύτερα τα ζούμε. Τιμή στου ήρωες που έκαναν αγώνες και θυσίες. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το 1821, ζήτω η ελευθερία» δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» η κ. Αποστολοπούλου.

Ομογένεια – ένας χρόνος πανδημία: Βαρύ το πλήγμα, θάνατοι, κρούσματα, οικονομική συμφορά

Η ελληνοαμερικανική ομογένεια, ως κομμάτι μιας Πολιτείας -αλλά και μιας ολόκληρης χώρας- που χτυπήθηκε βάναυσα από την Covid-19, δεν θα μπορούσε παρά να μετρήσει απώλειες και δύσκολες στιγμές, σε όλα τα επίπεδα, με την πανδημία να αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της, από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησε μέχρι σήμερα. Γνωστοί ομογενείς που έφυγαν από την ζωή, οι οποίοι εξακολουθούν να καταγράφονται έως σήμερα, Ελληνοαμερικανοί γιατροί και νοσηλευτές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αλλά και άνθρωποι που βίωσαν τον εφιάλτη μιας σοβαρής μορφής της ασθένειας τόσο προσωπικά, όσο και στο στενό τους περιβάλλον, συνθέτουν μια πραγματικότητα που άπαντες εύχονται να εξομαλυνθεί και να αποτελέσει παρελθόν το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα, μετά την προσδοκώμενη εκτόνωση της υγειονομικής κρίσης, ένα από τα ζητούμενα θα είναι η όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική οικονομική ανάκαμψη, η οποία, επί του παρόντος, φαντάζει πολύ δύσκολη: Με την εστίαση, η οποία συνδέθηκε όσο κανένας άλλος κλάδος με τα κύματα Ελλήνων μεταναστών που παγιώθηκαν και δημιούργησαν δεκαετίες πριν, να έχει χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό, η επόμενη μέρα επίσης παραμένει ένα ζητούμενο που θα προβληματίσει πολλούς Ελληνοαμερικανούς που δραστηριοποιούνται στο επιχειρείν και όχι μόνο. Επιπλέον, όπως ήταν αναμενόμενο, σημαντικά δρώμενα του Απόδημου Ελληνισμού, όπως είναι η παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, ακυρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ οι περισσότερες ελληνορθόδοξες κοινότητες υπέστησαν οικονομική ζημιά, λόγω των κλειστών Ιερών Ναών πέρυσι το Πάσχα αλλά και της αναγκαστικής ακύρωσης των Φεστιβάλ, που αποτελούν το βασικότερο έσοδο.

Φέτος, οι θερινές αυτές εκδηλώσεις -ως ένα βαθμό και με περιοριστικά μέτρα- αναμένεται για ορισμένες κοινότητες να επιστρέψουν, όμως η Ομογένεια θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προκειμένου να βρει τα πατήματά της -σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο- με την πανδημία να παραμένει ενεργεί και τον υγειονομικό κίνδυνο να μην έχει παρέλθει.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Ομογένεια Νέα Υόρκη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις