Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζαχαρίας Κρήτη: Έστρωσαν λουλούδια σε δρόμο του χωριού για να περάσει η σορός
ΕΛΛΑΔΑ

Ζαχαρίας Κρήτη: Έστρωσαν λουλούδια σε δρόμο του χωριού για να περάσει η σορός

Ζαχαρίας Κρήτη: Κάτοικοι του χωριού στην Κρήτη που έμενε ο Ζαχαρίας έστρωσαν λουλούδια για να περάσει η σορός του αδικοχαμένου παιδιού.

Σπαρακτικές στιγμές στην Κρήτη για το θάνατο του μικρού Ζαχαρία, με τους κατοίκους του χωριού να στρώνουν λουλούδια σε δρόμο του χωριού όπου έμενε το παιδί για να περάσει η σωρός του. Στο χωριό επικρατεί βαρύ πένθος από το χαμό του παιδιού ενώ οι γονείς του Ζαχαρία αποφάσισαν να βαφτίσουν την μικρή του αδερφή λίγες ώρες πριν την κηδεία του Ζαχαρία. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στη φωτογραφία που δημοσίευσε το zarpanews.gr, κάτοικοι του οικισμού της Λιγόρτυνου έστρωσαν με λευκά λουλούδια το δρόμο από όπου αναμένεται να περάσει η νεκρική πομπή που θα φέρει τη σορό του μικρού Ζαχαρία.

Βάφτισαν την αδερφή του Ζαχαρία λίγες ώρες πριν την κηδεία

Λίγες ώρες πριν το τελευταίο αντίο στον μικρό Ζαχαρία, η οικογένεια βάφτισε την μικρή του αδερφή που μετράει λίγους μήνες ζωής. Εικόνες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονται από χθες το βράδυ σε ολόκληρη την περιοχή, που έχει βυθιστεί στο πένθος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 2χρονου Ζαχαρία στη Κρήτη, που πάλεψε σκληρά, αλλά υπέκυψε μετά τη “βουτιά” θανάτου σε βαρέλι με ασβεστόνερο. Στο ΠΑΓΝΗ όπου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του μικρού παιδιού, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι της Λιγόρτυνου, που έσπευσαν στο πλευρό των χαροκαμένων γονιών για να τους συμπαρασταθούν μπροστά στην δοκιμασία που περνούν.

Η οικογένεια, λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν το παιδί τους, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες, θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση, που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο. Στην Λιγόρτυνο ήδη γίνονται οι προετοιμασίες μέσα σε βουβό πένθος και από την μια η οικογένεια του μικρού Ζαχαρία ετοιμάζεται να βαφτίσει ένα μικρό κοριτσάκι και από την άλλη να αποχαιρετήσει το μεγάλο αδερφάκι της, που έφυγε από την ζωή τόσο πρόωρα, αναφέρει το flashnews.gr.

Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του μικρού Ζαχαρία, που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σκορπώντας το πένθος και την στενοχώρια σε φίλους και συγγενείς της οικογένειας του τρίχρονου αγοριού. Ο μικρός Ζαχαρίας, που απέκτησε το ονοματάκι του το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, έφυγε από την ζωή στην 1.00 τα ξημερώματα και αφού πάλεψε για να παραμείνει στην ζωή για περισσότερες από 24 ώρες.

Ζαχαρίας Κρήτη: “Eσβησε” τα ξημερώματα

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/3) το 2χρονο αγόρι από το χωριό Λιγόρτυνα του Ηρακλείου Κρήτης “έσβησε”, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί από χτες το βράδυ για να το κρατήσουν ζωντανό, όταν και ουσιαστικά επιδιώχθηκε ένα μεγάλο θαύμα, αφού το παιδί, προς στιγμήν επέστρεψε από τον θάνατο στη ζωή.

Μετά από μάχη που κράτησε για περισσότερες από 24 ώρες, με το παιδί να μεταφέρεται εσπευσμένα χτες το βράδυ στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ, η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν του επέτρεψε να κρατηθεί στη ζωή.

Η είδηση σκόρπισε απέραντη θλίψη στην οικογένεια του παιδιού αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη και στην Ελλάδα, που παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την υπερπροσπάθεια των γιατρών να συντελέσουν ένα μεγάλο θαύμα κρατώντας στη ζωή ένα παιδί που αρχικά είχε φύγει από τη ζωή.

Ζαχαρίας Κρήτη: Περίμεναν δεύτερο θαύμα

Όλοι και κυρίως οι γονείς περιμέναν ένα δεύτερο θαύμα, καθώς υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι είχε μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα με τους γιατρούς να παλεύουν επί δύο ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή. Τελικά, το δηλώνουν νεκρό και ειδοποιούν το ΕΚΑΒ να έρθει να το παραλάβει προκειμένου να το μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, λίγο πριν φτάσει το ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας ενημερώνεται πως το παιδί απέκτησε ασθενή σφυγμό. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του παιδιού ζήτησε και έγινε αεροβάπτισμα, και στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας.

Οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί

Όπως έγραψε το Creta Live, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας! Συγγενείς και φίλοι έχουν σπεύσει στο πλευρό της οικογένειας, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα που είναι σε ισχύ στο νοσοκομείο, να συμπαρασταθούν. Προσευχές και αναφιλητά γίνονται ένα στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ζαχαρίας Κρήτη: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των γιατρών

Συγκλονιστικές ήταν και οι περιγραφές των γιατρών που πάλεψαν μέχρι το δίχρονο αγόρι να δώσει σημάδια ζωής. “Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν”, είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δρακωνάκης, Γενικός γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα. “Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη” είπε από την πλευρά του ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Πετούσης.

“Προσπαθήσαμε πάρα πολλή ώρα να κάνουμε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Μετά το παιδί παρουσίασε μια ηλεκτρική δραστηριότητα και συνεχίσαμε την προσπάθεια μας μέσα στο ασθενοφόρο , διασωληνώθηκε στο δρόμο και διακομίστηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ουσιαστικά είχαμε σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια -νομίζαμε ότι είχαν τελειώσει όλα, δεν υπήρχαν σημεία ζωής και το παιδί παρουσίασε αυτή τη δραστηριότητα. Στο τελευταίο καρδιογράφημα ξεκίνησε η δραστηριότητα” είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε. “Προσπαθήσαμε, δώσαμε όλη μας την ψυχή, όλο μας το είναι.”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις