Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυμπουρόπουλος αμβλώσεις: Η ανακοίνωση της ΝΔ μετά τις αντιδράσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυμπουρόπουλος αμβλώσεις: Η ανακοίνωση της ΝΔ μετά τις αντιδράσεις

Κυμπουρόπουλος αμβλώσεις: Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή Κυμπουρόπουλου κατά των αμβλώσεων, είναι εκτός γραμμής

Μετά τις αντιδράσεις για την ψήφο που έδωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε ψήφισμα δεξιών κομμάτων στην Ευρωβουλή κατά των αμβλώσεων, η Νέα Δημοκρατία τώρα αποδοκιμάζει ουσιαστικά τον ευρωβουλευτή της.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που με την ψήφο του στην Ευρωβουλή τάχθηκε κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή της άμβλωσης, προκλήθηκαν μεγάλες αντιδράσεις. Μάλιστα οπως έγινε γνωστό, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συντάχθηκε με ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου και δη με την άκρα δεξιά, που υποστηρίζει ότι “η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη”. Η είδηση έρχεται στη δημοσιότητα μέσω των social media και δη του Twitter, όπου χρήστης του ανέβασε την πληροφορία με το κείμενο των υπογραφών των ευρωβουλευτών.

Κυμπουρόπουλος αμβλώσεις: Τι απαντά μέσω συνεργατών

«Η τροπολογία μιλούσε για το δικαίωμα στην προστασία της παιδικής ζωής», απαντούν στο in.gr συνεργάτες του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου μεταφέροντας πως ο Ευρωβουλευτής θεωρεί πως η επίθεση ξεκινάει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ  και της Αυγης επειδή απέτυχαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με πλατείες”. Ο κ. Κυμπουρόπουλος, όπως αναφέρουν από το γραφείο του, έχει πολλές φορές ψηφίσει μαζί με τη ΚΟ της ΝΔ το δικαίωμα της γυναίκας να αυτοπροσδιορίζει το σώμα της και το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η ψήφος στις 13 Μαρτίου είχε να κάνει με την προστασία της παιδικής ζωής, αναφέρουν και συνεχίζουν: Οπου ο Κυμπουρόπουλος τάχθηκε στην άποψη ότι πρέπει να προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης. Βεβαίως, αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως άρνηση στη γυναίκα να επιλέξει η ίδια πώς θα διαχειριστεί την εγκυμοσύνη της.

Σχετικά με τη ακραία δεξιά πτέρυγα που ισχυρίζονται, τονίζεται από τους συνεργάτες του, πως την ίδια εκείνη ημέρα ο κ. Κυμπουρόπουλος τάχθηκε- και μίλησε στη Ολομέλεια- υπερ του καταστεί η Ευρώπη ελεύθερη ζώνη για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

“Μετά τον κ. Ζαγοράκη που «εκ παραδρομής» ψήφισε κατά των #ΛΟΑΤΚΙ και ο κ. Κυμπουρόπουλος επέλεξε να στοιχηθεί με την ακροδεξιά στο Ευρωκοινοβούλιο, ψηφίζοντας κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Η ακροδεξιά λύνει και δένει στο κυβερνών κόμμα”, αναφέρει το ΜΕΡΑ25, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Νάσος Ηλιοπουλος αναφέρει πως “η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η «μεταρρύθμιση» προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών”.

Κυμπουρόπουλος αμβλώσεις: Αντιδράσεις

Η στάση του προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορούν ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης. Μερίδα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η «Αυγή» κατηγόρησαν τον ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές τις άκρας δεξιάς».

Μεγάλες όμως είναι και οι αντιδράσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις χρηστών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με χρήστες μάλιστα να διερωτώνται για τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναφέρει τέτοια ζητήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις