Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κυμπουρόπουλος αμβλώσεις: Η Ακρίτα σε ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο
ΕΛΛΑΔΑ

Κυμπουρόπουλος αμβλώσεις: Η Ακρίτα σε ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο

Κυμπουρόπουλος αμβλώσεις: Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει την απόφαση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου να ψηφίσει στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή της άμβλωσης

Με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε την απόφαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, να ταχθεί κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή της άμβλωσης με ψήφο του στην Ευρωβουλή.

Ειδικότερα, η γνωστή δημοσιογράφος έγραψε στην ανάρτησή της:

“Κύριε Κυμπουρόπουλε, για να έχετε άποψη περί άμβλωσης, τρια πράγματα σάς λείπουν.

Κοινή λογική

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα

Μήτρα”.

Σάλος με την ψήφο του Κυμπουρόπουλου

Η στάση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος με την ψήφο του στην Ευρωβουλή τάχθηκε κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή της άμβλωσης, έχει δημιουργήσει προβληματισμό. Μάλιστα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συντάχθηκε με ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου και δη με την άκρα δεξιά, που υποστηρίζει ότι “η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη”. Η είδηση έρχεται στη δημοσιότητα μέσω των social media και δη του Twitter, όπου χρήστης του ανέβασε την πληροφορία με το κείμενο των υπογραφών των ευρωβουλευτών.

Αποστάσεις από τη ΝΔ

Θέση στο ζήτημα πήρε και η ΝΔ, η οποία αποδοκίμασε την απόφαση του ευρωβουλευτή της.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

“Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις