Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαθραία τσιγάρα Θεσσαλονίκη: 400.000 ευρώ οι διαφυγόντες φόροι
ΕΛΛΑΔΑ

Λαθραία τσιγάρα Θεσσαλονίκη: 400.000 ευρώ οι διαφυγόντες φόροι

Λαθραία τσιγάρα Θεσσαλονίκη: Σε επιχείρηση της αστυνομίας κατασχέθηκαν 99.000 πακέτα, κινητά τηλέφωνα και σημειώσεις.

Δύο εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, ανακάλυψε η Αστυνομία της Παιονίας, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με τους φόρους που θα έχανε το ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση διοχέτευσής τους στην παράνομη αγορά, να αγγίζει το ποσό των 400.000 ευρώ. Μετά από σχετικές πληροφορίες για το ακριβές περιεχόμενο της εγκαταλελειμμένης και… άδειας αποθήκης, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους ίδιους αστυνομικούς και κατέληξε στη σύλληψη των δύο ημεδαπών  εμπλεκομένων με την αποθήκη και το περιεχόμενό της.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της,  μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 99.000 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 1.980.000 τεμάχια τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν πέραν των χιλιάδων πακέτων τσιγάρων  και δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι για την παράνομη δραστηριότητά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ένα εκ των δύο  βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 36.000 ευρώ. ΟΙ κάτοχοί το είχαν κρύψει επιμελώς, προσθέτει η Αστυνομία, κάτω από κάθισμα του συνοδηγού. Επιπλέον κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, δύο τετράδια παραγγελιών και διάφορα είδη συσκευασίας.

Λαθραία τσιγάρα

Λαθραία τσιγάρα Θεσσαλονίκη: Υπό διερεύνηση το όλο κύκλωμα

΄Ηδη, τα στοιχεία που κατασχέθηκαν θεωρούνται σημαντικότατα για την πλήρη διερεύνηση του κυκλώματος στο οποίο εικάζεται ότι μετείχαν και άλλα άτομα, είτε ως προμηθευτές είτε ως παράνομοι αγοραστές. Τα λαθραία τσιγάρα, καταλήγει η Αστυνομία, θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, όπου σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση υπολογίζονται στις 400.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τις ίδιες ώρες οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν μέσω των επαφών των κινητών τηλεφώνων άτομα που συνεργάζονταν με τους συλληφθέντες, αλλά και να δουν στα τετράδια των σημειώσεων που κατέληγαν τα λαθραία τσιγάρα.

κατασχεθέντα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις