Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς θα κάνουμε διακοπές φέτος: Ο προγραμματισμός και οι προβλέψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κάνουμε διακοπές φέτος: Ο προγραμματισμός και οι προβλέψεις

Πώς θα κάνουμε διακοπές φέτος: Ειδικοί του τουριστικού κλάδου τονίζουν ότι φέτος θα πρέπει να ενισχυθούν τα πρωτόκολλα, όπως για παράδειγμα τα rapid test στις πύλες εισόδου

Πώς θα ανοίξει φέτος ο τουρισμός, ποιος είναι ο προγραμματισμός που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση και ποιες είναι οι προβλέψεις για τον τουρισμό στην Ελλάδα τις φετινές διακοπές του καλοκαιριού αλλά και ποια είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρηθούν στις αεροπορικές πτήσεις εν μέσω κορονοϊού ανέλυσαν στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη ειδικοί του κλάδου.

Ο κ. Πατρίκιος, τουριστικός πράκτορας στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρει: «Ο κόσμος θέλει να έρθει αλλά υπάρχει αβεβαιότητα μεγάλη. Έχουν εμβολιαστεί πολλοί και τα κρούσματα έχουν μειωθεί αρκετά. Αλλά στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι πολλά και ο κόσμος ανησυχεί. Το νωρίτερο που μπορεί να ξεκινήσει ο τουρισμός είναι στις 18 Μαΐου, ακόμη δεν γίνονται κρατήσεις, είναι επιφυλακτικός ο κόσμος».

Σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνόπουλο, πρώην Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, «είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο προετοιμασίας και δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες». «Είναι μουδιασμένη η αγορά, δεν χτυπά τηλέφωνο ακομα», λέει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο φέτος θα πρέπει να ενισχυθούν τα πρωτόκολλα, όπως για παράδειγμα τα rapid test στις πύλες εισόδου αλλά και τα πρωτόκολλα των αεροπορικών εταιρειών.

Δείτε ακόμη

“Τους είπαμε ότι… δεν είναι σωστό” – Ο δήμαρχος Ξάνθης για το καρναβάλι – “Καμπανάκι” ειδικών

Εξαδάκτυλος: Στους εξωτερικούς χώρους είμαστε ασφαλείς όταν τηρούμε τις αποστάσεις – “Μη σταματήσουμε το lockdown”

Τα Covid-free νησιά στην Ελλάδα – “Ανοίγει” ο δρόμος για τον τουρισμό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις