Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καθαρά Δευτέρα 2021 μέτρα: Η Λινού δίνει το… οκ για να βγούμε βόλτα
ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρά Δευτέρα 2021 μέτρα: Η Λινού δίνει το… οκ για να βγούμε βόλτα

Καθαρά Δευτέρα 2021 μέτρα: "Η διασπορά γίνεται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μέτρα προφύλαξης και χωρίς φυσικό αερισμό", τόνισε η κ. Λινού.

“Πολύ λιγότερο επικίνδυνος ο εξωτερικός χώρος για τη μετάδοση του κορονοϊού, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού. Όπως εξήγησε, η διασπορά γίνεται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μέτρα προφύλαξης και χωρίς φυσικό αερισμό. “Αυτοί οι εσωτερικοί χώροι μπορεί να είναι τα ίδια τα σπίτια μας, αν δηλαδή είναι σε ένα σπίτι μια-δυο οικογένειες για να γιορτάσουμε τις Απόκριες αμέσως δημιουργείται πρόβλημα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, ίδιοι και παρόμοιοι χώροι είναι οι εργασιακοί, όπου δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία, πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να πάμε σε μεγαλύτερα ποσοστά τηλεργασίας ή έστω να εφαρμόσουμε αυτό το 50% που είναι η οδηγία της πολιτείας.

Η κ. Λινού πρότεινε να βγούμε την Καθαρά Δευτέρα, να ντυθούν μασκαράδες τα παιδιά και να χαρούν τη γιορτή, καθώς -όπως είπε- δεν έχει τον ίδιο κίνδυνο με ένα πάρτι σε εσωτερικό χώρο. “Είναι σημαντικό να βρεθούμε έξω και να αερίσουμε τα σπίτια μας. Είναι και ευκαιρία καθώς είναι αργία, για τους εργασιακούς χώρους να αεριστούν”, υπογράμμισε. “Άλλο να πάμε στο πάρκο να περπατήσουμε με τα κοριτσάκια ντυμένες κοκκινοσκουφίτσες και τα αγοράκια ζορό, εκεί δεν είναι μεγάλος ο κίνδυνος, είναι πολύ πολύ μικρότερος από το πάμε σε ένα διαμέρισμα τρεις οικογένειες και να είναι ντυμένα τα παιδιά μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη
Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα
Τι ισχύει με τις αμοιβές όσων εργάζονται Καθαρά Δευτέρα- Οι περιπτώσεις που αυξάνεται το ημερομίσθιο
Καθαρά Δευτέρα εν μέσω lockodwn -Τι επιτρέπεται και τι όχι
Ανησυχούν οι συνέπειες των lockdown – Άλλα μέτρα ζητούν τώρα οι ειδικοί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις