Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Βουλή σήμερα: «Να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Βουλή σήμερα: «Να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων»

Τσίπρας Βουλή σήμερα: Σφοδρή επίθεση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα από το βήμα της Βουλής κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σφοδρή επίθεση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα από το βήμα της Βουλής κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαχείριση της πανδημίας και το κλίμα πολιτικής πόλωσης. Ο κ. Τσίπρας ”έδειξε” ως υπεύθυνο για τα πρόσφατα επεισόδια την κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας πως επιδιώκει την ένταση και την ενορχηστρώνει, προκειμένου να κρύψει την πλήρη αποτυχία των πολιτικών της.

Μάλιστα με την φράση «κύριε Μητσοτάκη, την οργή των νοικοκυραίων να φοβάστε», θέλησε να προβλέψει ότι παρά τα γκάλοπ, ακόμη και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές αρχίζουν και αγανακτούν με τα τελευταία γεγονότα, να νιώθουν ανασφάλεια, για το τώρα και την επόμενη μέρα της πανδημίας. Στη δευτερολογία του, δε, ανέβασε τους τόνους, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σεβαστεί τους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης. Ζήτησε να μην γίνει ήρωας ένας απεργός πείνας τρομοκράτης δολοφόνος, όπως αποκάλεσε χαρακτηριστικά τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

«Υποσχεθήκατε ασφάλεια και ζούμε σε καθεστώς ανασφάλειας. Η κοινωνία είναι οργισμένη από την αποτυχία σας σε πανδημία και οικονομία. Δεν ζητάτε ενότητα, ζητάτε σιωπή, να μη μιλάει κανείς. Φοβάστε αυτά που ενώνουν τους Έλληνες, είναι ενωμένοι στο ότι δεν εμπιστεύονται μία κυβέρνηση που τα έχει κάνει θάλασσα. Έχετε απέναντι μία ολόκληρη κοινωνία που ασφυκτιά και χρεώνετε στον ΣΥΡΙΖΑ όποιον σας κάνει κριτική», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας για να καταλήξει στην δική τους παραδοχή ότι: «Αυτοί που κατέβηκαν στη Νέα Σμύρνη είναι άνθρωποι που σας ψήφισαν και τους έχετε διαψεύσει. Δεν μπορείτε πια, θέλετε τη δική σας αποτυχία να την πληρώσουν οι πολίτες».

Αλέξης Τσίπρας με μάσκα στη Βουλή

Τι είπε για την οικονομία

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι ο αρχηγός τους κατάφερε να «αποκαλύψει» τις πραγματικές προθέσεις και στοχεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να πείσει τους πολίτες ότι είναι η κυβέρνηση που καλλιεργεί την ένταση και τον διχασμό. «Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση», υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη εκτιμώντας ότι οι πολίτες αρχίζουν και δυσανασχετούν μετά από το πολύμηνο αναποτελεσματικό απαγορευτικό και από το ότι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, από την επιλογή της κυβέρνησης να μοιράζει χάντρες στην μεσαία τάξη.

Η παραβίαση του lockdown

Σε κάθε περίπτωση, βασική επιδίωξη του κ. Τσίπρα ήταν να εμφανιστεί ως ο εκφραστής των αγωνιών του μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας για την εποχή μετά τον κορoνοϊό. Γι’ αυτό και απευθύνθηκε όχι μόνο στους νέους και τις νέες, στον φοιτητικό κόσμο -όπου ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει δημοσκοπική δύναμη- αλλά και στη μεσαία τάξη, στους μικρομεσαίους, στους ανθρώπους του λιανεμπορίου και της εστίασης που πλήττονται από την «παράταση» της επιδημιολογικής κρίσης στο επαγγελματικό τους πεδίο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις