Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Eurovision 2021 Ελλάδα: To «Last Dance» της Στεφανίας Λυμπερακάκη παρουσίασε η ΕΡΤ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2021 Ελλάδα: To «Last Dance» της Στεφανίας Λυμπερακάκη παρουσίασε η ΕΡΤ

Eurovision 2021 Ελλάδα: Η ΕΡΤ παρουσίασε το τραγούδι «Last Dance» της Στεφανίας Λυμπερακάκη.

Η ΕΡΤ παρουσίασε, στο Ertflix, για πρώτη φορά το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση της Eurovision η Στεφανία Λυμπερακάκη. Το τραγούδι λέγεται «Last Dance» και είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός. Ο 65oς Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2021, θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί στις 20 Μαΐου 2021.

Στεφανία Λυμπερακάκη: Λίγα λόγια

Η Στεφανία Λυμπερακάκη κατάγεται από την Ουτρέχτη και γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2002, καλλιτεχνικά είναι γνωστή ως Stefania, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, ηθοποιός φωνής και youtuber που ζει και δραστηριοποιείται στην Ολλανδία. Είναι πρώην μέλος του κοριτσίστικου μουσικού συγκροτήματος Kisses, το οποίο εκπροσώπησε την Ολλανδία στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2016. Πρωταγωνίστησε στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά Brugklas. Θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2020 με το τραγούδι “SUPERG!RL” στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού. Στις 18 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για πρώτη φορά θα ακυρωθεί λόγω της επιδημίας COVID-19. Ωστόσο, την ίδια μέρα η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα ότι η Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2021.

Υποκριτική

Το 2018 η Λυμπερακάκη ανέβασε το πρώτο της σινγκλ “Stupid Reasons”. Το 2019, ανέβασε ακόμη τρία, το “Wonder”, το “I’m Sorry (Whoops)” και το “Turn Around”. Η Λυμπερακάκη έγινε γνωστή στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2019, μετά την εμφάνισή της στα MAD Video Music Awards 2019 με το τραγούδι “Con Calma” του Daddy Yankee, το οποίο ερμήνευσε μαζί με την Ιλένια Ουίλιαμς και την Κόνι Μεταξά. Από το 2018 πρωταγωνιστεί στην ολλανδική σειρά Brugklas, στον ρόλο της Fenna. Επίσης πρωταγωνίστησε στις ολλανδικές ταινίες: Brugklas: De tijd van m’n leven (2019), De Club van Lelijke Kinderen (2019, στον ρόλο της τραγουδίστριας) και 100% Coco New York (2019, στον ρόλο της Lilly).

Eurovision 2021 Ελλάδα: Βίντεο

Δείτε ακόμη:

Βραβεία Bafta 2021: Οι υποψηφιότητες που βρίσκονται ψηλά στην λίστα
Η Adele αναδείχθηκε η κορυφαία καλλιτέχνης του αιώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η θεία από το Σικάγο: Ποια είναι η γειτονιά που πέταγαν τα κανάτια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις