Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Νέα Σμύρνη: “Πόλεμος” με ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, έρχεται “μετωπική” στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Νέα Σμύρνη: “Πόλεμος” με ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, έρχεται “μετωπική” στη Βουλή

Μητσοτάκης Νέα Σμύρνη: Με διπλή του παρέμβαση ο πρωθυπουργός έθεσε προ των ευθυνών του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Πολιτικό χρώμα έχουν λάβει τα θλιβερά επεισόδια της Νέας Σμύρνης, με την κυβέρνηση να αποδίδει ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση, με βασικό επιχείρημα τις δεκάδες προσκλήσεις σε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που απευθύνουν αριστερές οργανώσεις το τελευταίο διάστημα. Στο χθεσινό οργισμένο μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν». Νωρίτερα, σε γραπτή δήλωση χαρακτήρισε ανευθυνότητα την επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού. Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε δημόσια «να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του».

Γαλάζιες πηγές επιμένουν πως τα έκτροπα δεν προέρχονται από… αυθορμητισμό, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε σε συγκεντρώσεις και πορείες. «Η συγκέντρωση που οργανώθηκε από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, το Ρουβίκωνα και άλλες αναρχικές συλλογικότητες, έγινε μέσα σε αυτό το κλίμα», τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού. Για θλιβερές και διχαστικές εικόνες στη Νέα Σμύρνη έκανε λόγο σήμερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας παράλληλα πως συνιστούν ασέβεια για όλους εκείνους που δίνουν τη «μάχη» της πανδημίας στα νοσοκομεία.

Πελώνη: Θλιβερές και διαχαστικές εικόνες στη Ν. Σμύρνη

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κ. Πελώνη εξαπέλυσε «πυρά» κατά της αντιπολίτευσης αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, υποστηρίζοντας πως υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 3%, προσθέτοντας παράλληλα ότι τα συνθήματά του θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη

«Δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει σε αυτές τις καταστάσεις» είπε η κ. Πελώνη, αποδίδοντας τη στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι δεν έχει βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα για να καλύψει αυτό το κενό εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου για μικροκομματικά οφέλη. Την ίδια ώρα, απέρριψε το επιχείρημα «η βία γεννά βία», υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τα όργανα επιβολής του νόμου με «μπαχαλάκηδες» και πως υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται. Αναφερόμενη στο περιστατικό αστυνομικής βίας την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, επανέλαβε πως πρόκειται για ενοχλητική και αδιανόητη εικόνα και για αυτό και έχει διαταχθεί έρευνα.

«Ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να γεμίζουν τα νοσοκομεία, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι γιατί δέχονται κάποιοι το ρίσκο», τόνισε η κ. Πελώνη. Επικαλέστηκε μάλιστα συγκριτικά στοιχεία για την πανδημία από τις 10 Φεβρουαρίου, οπότε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την αναφορά περί ρίσκου, έως σήμερα.

(Βίντεο από Αυγή)

Την Παρασκευή η μετωπική στη Βουλή

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να ακούσει για επανάληψη των όσων έγιναν το 2008 και καθιστά ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψει ανάλογες καταστάσεις. Εκεί αποσκοπεί και η άμεση παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω» είπε σε τηλεοπτικό μήνυμα λίγο μετά το τέλος των επεισοδίων μιλώντας σε προσωπικό τόνο: «Το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει στους συνεργάτες του ότι θα κινηθεί θεσμικά και την Παρασκευή στη Βουλή ο κ. Τσίπρας θα πάρει τις απαντήσεις που ζητά, αλλά θα τον προκαλέσει να τοποθετεί ξεκάθαρα τόσο για τα φαινόμενα βίας όσο και για την «ανεύθυνη στάση που τηρεί, καλώντας σε συγκεντρώσεις και πορείες, υπονομεύοντας την δημόσια υγεία και τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. Ειδικά σε μια στιγμή που η κοινωνία είναι κουρασμένη και βιώνει τις επιπτώσεις των περιορισμών της πανδημίας. Όσον αφορά το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, ο πρωθυπουργός θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα τοποθετηθεί επί της ουσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις