Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άνοιγμα λιανεμπορίου Άδωνις: Με SMS και χρονικό όριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα λιανεμπορίου Άδωνις: Με SMS και χρονικό όριο

Άνοιγμα λιανεμπορίου Άδωνις: Στις 22 ή το αργότερο 29 Μαρτίου θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο - Με sms και όριο τις τρεις ώρες - Μέσα Απριλίου το άνοιγμα της εστίασης.

Στις 22 ή το αργότερο 29 Μαρτίου θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο, εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 , ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν. Τόνισε ότι ο περιορισμός θα είναι μόνο χρονικός και όχι χιλιομετρικός, με στόχο να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρόμους.

Μέσα Απριλίου το άνοιγμα της εστίασης

Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το Πάσχα είναι μια πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση, όμως σε εξωτερικούς χώρους. Τέλος ανέφερε ότι η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική έχει να κάνει με την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης.

Κορονοϊός: Αριθμός κρουσμάτων σοκ σήμερα

Σήμερα Τρίτη αναμένεται εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά ξεπερνούν ήδη, από νωρίς το πρωί, τα 2.200, φτάνοντας κοντά στα 2.300. Ο αριθμός αυτός προκαλεί ανησυχία, αν και συνήθως την Τρίτη τα κρούσματα είναι συνηθισμένο να παρατηρούνται αυξημένα. Λοιμωξιολόγοι, μάλιστα, σε δηλώσεις τους την περασμένη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια του Σααββατοκύριακου, μιλούσαν για την πιθανότητα να δούμε ακόμα και 3.000 κρούσματα την Τρίτη. Ενδεικτικό, πάντως, της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι στη «μάχη» του κορωνοϊού μπαίνουν δύο ιδιωτικές κλινικές με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εθελουσίως στο ΕΣΥ περνούν το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά της επιδημίας στη χώρα μας.

Δραματική η εικόνα στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα άλλοι 402 ασθενείς με κορωνοϊό το περασμένο 24ωρο χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία της χώρας για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές επιπλοκές της νόσου. Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 3.758, με τους 960 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων. Περισσότεροι από τους μισούς, 216, χθες εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Αττικής, η οποία «πρωτοστατεί» στην επιδημία κορωνοϊού σε νέα κρούσματα (χθες επιβεβαιώθηκαν 556), σε ενεργά κρούσματα (μετρά περισσότερα από 8.100), σε διασωληνωμένους (ο τελευταίος απολογισμός χθες βράδυ ήταν 289) και σε νεκρούς (οι 27 από τους 39 νεκρούς της Δευτέρας δηλώθηκαν στο λεκανοπέδιο).

Η ευρεία διασπορά στην Αττική κεντρίζει την ανησυχία των ειδικών λόγω των μεταλλάξεων. Το βρετανικό στέλεχος είναι υπεύθυνο για το 90% των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο, ενώ την τελευταία εβδομάδα κρατούν σε αυξημένη εγρήγορση τους επιστήμονες και τα δύο τουλάχιστον νέα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που εντοπίστηκε σε νοσηλευόμενους. Μέχρι τώρα το νοτιοαφρικανικό στέλεχος εντοπιζόταν, παρά τον ευρύ δειγματοληπτικό έλεγχο, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης -είχαν ταυτοποιηθεί από ένα στην Αττική και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις