Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουφοντίνας ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημά του, δεν παγώνει η μεταγωγή στο Δομοκό
ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημά του, δεν παγώνει η μεταγωγή στο Δομοκό

Κουφοντίνας ΣτΕ: Απερρίφθη το αίτημα Κουφοντίνα για έκδοση προσωρινής διαταγής σχετικά με τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Απερρίφθη το αίτημα Κουφοντίνα για έκδοση προσωρινής διαταγής σχετικά με τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας απερρίφθη από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Μ.Σάρπ το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για το «πάγωμα» της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η σχετική αίτηση ακύρωσης της απόφασης μεταγωγής του πολυϊσοβίτη προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 2 Απριλίου 2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Τι αναφέρει στην αίτησή του

Στην αίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ότι η απόφαση μεταγωγής είναι παράνομη, γιατί εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας και χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό τον νόμο 4760/2020 στον οποίο στηρίζεται γιατί είναι “φωτογραφικός”. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει, οι περιορισμοί για την παραμονή σε Αγροτικές Φυλακές σχετίζονται μόνο με την κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος και όχι με πειθαρχικά ζητήματα.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε εικονικά για να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή μεταγωγής προς τον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η κυρία Νικολάου έδωσε εντολή μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις