Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακρίτα – Νέα Σμύρνη: Τα fake news και τα σχόλια
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίτα – Νέα Σμύρνη: Τα fake news και τα σχόλια

Ακρίτα - Νέα Σμύρνη: Διακινούνται Fake φωτογραφίες του αστυνομικού και του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε στο επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη

Επικίνδυνη τροπή μπορεί να πάρουν τα Fake News που διακινούνται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης, οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν σχέση με τον ξυλοδαρμό του πολίτη από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη. Μέσα στα υπόλοιπα συνηθισμένα, αυθαίρετα συμπεράσματα χρηστών που δυστυχώς έχουν ένα είδος εξουσίας στα social media και… διαμορφώνουν συνειδήσεις, κυκλοφορούν και δύο φωτογραφίες στις οποίες σύμφωνα με τους ψευδείς ισχυρισμούς που διακινούνται, απεικονίζεται στη μια ο αστυνομικός που πρωτοστάτησε στον ξυλοδαρμό του πολίτη και στη δεύτερη η χτυπημένη πλάτη του θύματος.

Μάλιστα την φωτογραφία με τον ξυλοκοπημένο άντρα, ανέβασε και η Έλενα Ακρίτα. Η εικόνα αναρτήθηκε συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 αντιδράσεις καθώς και εκατοντάδες σχόλια «αγανακτισμένων», οι οποίοι έσπευσαν να καταδικάσουν για ακόμα μια φορά την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ εναντίον πολιτών που έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο θα είχε μεγάλη σημασία, αν πράγματι αφορούσε στα γεγονότα που συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης που συνοδεύτηκαν από τον ξυλοδαρμό νεαρού άνδρα από ομάδα αστυνομικών, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και η ίδια η Έλενα Ακρίτα μερικές ώρες αργότερα, η φωτογραφία είναι περσινή και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με όσα συνέβησαν προχθές.

Η κ. Ακρίτα αναρτά τη φωτογραφία γράφοντας το εξής σχόλιο,

«Την αναρτώ με επιφύλαξη. Πριν τη βάλω την εψαξα στο image search και δεν υπήρχε πουθενά».

Στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει, όπως είχε πράξει και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, όταν «αποκάλυψε» ότι ο σκηνοθέτης-ηθοποιός… εγκατέλειψε τη χώρα προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη του. Αναφέρει στο σχόλιό της: «Τελικά δεν τον δείρανε φέτος στη Νέα Σμύρνη. Τον δείρανε πέρσι στη Χίο». Παρ’ όλα αυτά η Έλενα Ακρίτα έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να κατεβάσει την επίμαχη φωτογραφία την οποία συνοδεύει με το hashtag #Πονάω, προκαλώντας λανθασμένες εντυπώσεις.

“Η φωτογραφία δεν είναι φέτος από τη Νέα Σμύρνη όπου ένας άνθρωπος βασανίστηκε άγρια με αστυνομικό γκλομπ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και με υπουργό Χρυσοχοΐδη. Η φωτογραφία είναι πέρσι από Χίο όπου ένας άνθρωπος βασανίστηκε άγρια με αστυνομικό γκλομπ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και με υπουργό Χρυσοχοΐδη. Δε μας παρατάτε λέω εγώ κι εσείς και τα πλυντηριάκια σας”.

Η Έλενα Ακρίτα προχώρησε και σε μια άλλη, οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας σχολίασε με τον δικό της καυστικό τρόπο τα γεγονότα της πλατείας που προκάλεσαν οργή σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά τις απαντήσεις τόσο της αστυνομίας όσο και κυβερνητικών στελεχών έγραψε ένα από τα πιο οργισμένα στάτους της ζητώντας να περάσει στα πρακτικά η άποψή της ότι πλέον το πολίτευμα της Ελλάδας ονομάζεται επισήμως Δικτατορία.

Έλενα Ακρίτα: «Έχουμε δικτατορία»

«Δεν έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν έχουμε κοινοβουλευτική ολιγαρχία. Δικτατορία σκέτο έχουμε. Το πολιτεύμα της Ελλάδας ονομάζεται και επισήμως πλέον ‘Δικτατορία Σκέτο’ να περαστεί στα πρακτικά παρακαλώ #πονάω #ΝέαΣμύρνη Φωτό από τον τοίχο του Spyros Defteraios»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις