Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επεισόδια Νέα Σμύρνη: “Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο”, λέει ο Τσίπρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: “Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο”, λέει ο Τσίπρας

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη μίλησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας σε τους πολίτες στη Νέα Σμύρνη. O Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό» και πρόσθεσε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο facebook έχει ως εξής:

«Είμαστε στον πέμπτο μήνα ενός απολύτως αποτυχημένου και ατελείωτου lockdown. Τα νοσοκομεία αφημένα εδώ και μήνες δίχως ενισχύσεις, ασφυκτιούν και πάλι. Οι νεκροί σκαρφάλωσαν ξανά στους πενήντα ημερησίως. Η οικονομία έχει διαλυθεί. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και μήνες σε απόγνωση, μόνο χρέη ξεπληρώνουν και δάνεια. Και οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με ελάχιστα και αγωνιούν για το αύριο.» Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που επιβάλλεται να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, στο Μετρό και στους χώρους δουλειάς, απαγορεύεται αυστηρά να έχουν έστω και μια μικρή ανάσα. Έναν περίπατο το απόγευμα της Κυριακής. Μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Ακόμη και μέχρι την πλατεία της γειτονιάς.»

Αλέξης Τσίπρας μάσκα

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας»

Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό.» Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας.

Και το βράδυ ψέματα, για όσα συνέβησαν, στα δελτία ειδήσεων. Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.» Νωρίτερα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αυταρχισμό» και σημείωνε ότι «οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε ότι «ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» και σημείωσε πως «όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες». «Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα», κατέληγε η ανακοίνωση.

Αλέξης Τσίπρας Σμύρνη

Δείτε ακόμη:

Νικολάου για Κουφοντίνα: Τι θα γίνει αν αύριο κάνει απεργία πείνας ο Μιχαλολιάκος;
Πέντε “καραμανλικοί”, πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, επιτίθενται στον Μητσοτάκη
Λυδία Κονιόρδου: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν όταν ήμουν 15 ετών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις