Αθήνα

°C

Κυριακή

18

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αττική ενεργά κρούσματα: Σαρώνουν οι μεταλλάξεις
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική ενεργά κρούσματα: Σαρώνουν οι μεταλλάξεις

Αττική ενεργά κρούσματα: Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ από την έξαρση νέων κρουσμάτων κορονοϊού και εισαγωγών στις ΜΕΘ.

Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ από την έξαρση νέων κρουσμάτων κορονοϊού και εισαγωγών στις ΜΕΘ, την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί σχεδιάζουν τη σταδιακή άρση του lockdown, ξεκινώντας από τα τέλη Μαρτίου. Η πανδημία του κορονοϊού επιμένει στη χώρα, με τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 τελευταίων ημερών να φτάνει στα 1.900 νέα κρούσματα ανά ημέρα, έχοντας σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες 15 ημέρες. Συνολικά, υπολογίζεται πως τα ενεργά κρούσματα ανά την επικράτεια ξεπερνούν τα 16.000, ενώ μόνο στην Αττική ο αριθμός ανέρχεται σε 8.100.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην επικράτεια ανήλθε σε 1.165, αριθμός που προέκυψε ωστόσο έπειτα από περιορισμένο αριθμό τεστ (λιγότερα από 20.000, την ώρα που τις καθημερινές οι έλεγχοι ξεπερνούν τις 55.000). Ο δείκτης θετικότητας επίσης αυξήθηκε, αξίζοντας το 4% το τελευταίο διάστημα.

rapid test ΕΟΔΥ

Οι μεταλλάξεις επιδεινώνουν την εικόνα του κορoνοϊού

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας, η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας επισήμανε ότι το 60%-70% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη στη χώρα μας, ποσοστό που αυξάνεται σε 90% σε Αττική και Κρήτη.

«Ο ιός έγινε ακόμη πιο έξυπνος, βρήκε έναν τρόπο να μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα. Η απλή, καθολική και ορθή χρήση της μάσκας είναι το σημαντικότερο όπλο μέχρι να αυξηθεί ικανοποιητικά το ποσοστό εμβολιασμού», είπε για τις μεταλλάξεις η Βάνα Παπαευαγγέλου. Άλλωστε, οι ειδικοί προβλέπουν πως η πίεση στο ΕΣΥ θα επιμείνει και αυτή την εβδομάδα.

Παραμένουν υψηλές οι εισαγωγές ασθενών με κορoνοϊό

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται το τελευταίο 24ωρο σε 337 (παρουσιάζοντας ημερήσια μεταβολή -21.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών την τελευταία εβδομάδα υπολογίζεται, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε 367 ασθενείς.

Εκείνο το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι ο χαμηλός μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που είναι τα 44 έτη, με τη διάμεση ηλικία των θανόντων τα 79 έτη.

Νοσοκόμες με μάσκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις