Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέοι και κορονοϊός: Η πρωτότυπη έκκληση Σάντερς
ΚΟΣΜΟΣ

Νέοι και κορονοϊός: Η πρωτότυπη έκκληση Σάντερς

Νέοι και κορονοϊός: Σε μια πρωτότυπη έκκληση προς τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές προέβη ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς

Μια ιδιαίτερα ευαίσθητη χορδή της νεολαίας που έχει υποχρεωθεί να “ταμπουρωθεί” στο σπίτι για ένα σχεδόν χρόνο, άγγιξε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς. Η νέα γενιά, είναι αναμφισβήτητα εκείνη που υποφέρει περισσότερο από τα συνεχόμενα lockdown και παραμένει άγνωστο αν θα καταφέρουν να επανέλθουν όταν πλέον θα έχουμε βγει από αυτόν τον εφιάλτη.  «Εχετε νέους ανθρώπους που θέλουν να πάνε στο σχολείο, που θέλουν να κοινωνικοποιηθούν, θέλουν να βγουν ραντεβού, θέλουν να κάνουν πράγματα που κάνουν οι νέοι. Και δεν μπορούν να το κάνουν και δεν ήταν σε θέση να το κάνουν αυτό τον τελευταίο χρόνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ απότομη αύξηση των ψυχικών ασθενειών σε αυτήν τη χώρα». Με αυτά τα λόγια ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς προσπάθησε να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, να ψηφίσουν το σχέδιο ανάκαμψης από την πανδημία του προέδρου Τζο Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Οι ανησυχίες του 79χρονου γερουσιαστή για τις ρομαντικές προοπτικές της νεολαίας της Αμερικής συγκίνησαν τους νέους χρήστες που έσπευσαν να σχολιάσουν τη δήλωσή του. Το νομοσχέδιο τελικά επιψηφίστηκε, ωστόσο ουδείς γνωρίζει κατά πόσο συνέβαλε σε αυτό το επιχείρημα του Σάντερς.

 

Μπέρνι Σάντερς, ο άνθρωπος που αγάπησαν όλοι μετά το… viral στιγμιότυπο

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς έγινε διάσημος σε ολόκληρο τον πλανήτη μετά το viral φωτογραφικό στιγμιότυπο στο οποίο εικονίζεται μόνος, καθισμένος σε καρέκλα, φορώντας χειρουργική μάσκα, χακί μπουφάν και χοντρά πλεκτά μάλλινα γάντια, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Το στιγμιότυπο, που απαθανάτισε ο φωτοειδησεογράφος Μπρένταν Σμιαλόουσκι του Γαλλικού Πρακτορείου, ενέπνευσε χιλιάδες χιουμοριστικά φωτομοντάζ σε όλο τον κόσμο, μετατρέποντας τον προοδευτικό πολιτικό — πρώην διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να είναι ο υποψήφιός τους για την προεδρία —που εκφράζεται συχνά με τόνο παθιασμένο και έχει συχνά ύφος βλοσυρό.

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής του Βερμόντ προτίμησε να αξιοποιήσει τον θόρυβο που προκάλεσε η viral φωτογραφία για να συγκεντρώσει 1,8 εκατ. δολάρια «μέσα σε πέντε ημέρες», ποσό που όπως είχε προαναγγείλει θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στην πολιτεία των βορειοανατολικών ΗΠΑ. Πούλησε διάφορα προϊόντα με τη φωτογραφία του στην ορκωμοσία του Δημοκρατικού νέου προέδρου την 20ή Ιανουαρίου.

Καμία έκπληξη για τον φωτογράφο

«Η Τζέιν», η σύζυγός του, «και εγώ είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη δημιουργικότητα που έδειξε τόσος πολύς κόσμος (…) και περιχαρείς που μπορέσαμε να βοηθήσουμε κατοίκους του Βερμόντ που το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε. Όμως το ποσό αυτό «δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έργο του Κογκρέσου», κατά συνέπεια «θα κάνω ό,τι μπορώ στην Ουάσινγκτον για να εξασφαλίσω πως οι εργαζόμενοι στο Βερμόντ και σ’ όλη τη χώρα θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της χειρότερης κρίσης που έχουμε ζήσει μετά τη Μεγάλη Ύφεση», πρόσθεσε ο γερουσιαστής, που αυτοχαρακτηρίζεται δημοκρατικός σοσιαλιστής.

Ο Μπρένταν Σμιαλόουσκι βρήκε «εντυπωσιακό» το πώς εξελίχθηκε η φωτογραφία που πήρε και «όλες τις παραλλαγές της». «Όταν τράβαγα τη φωτογραφία, μου φάνηκε ωραία στιγμή, που άξιζε μερικά στιγμιότυπα», συνέχισε. «Αν και ποτέ δεν περιμένω, ούτε επιδιώκω, η δουλειά μου να γίνει viral ή να μετατραπεί σε μιμίδια», χιουμοριστικά φωτομοντάζ, η εξέλιξη της συγκεκριμένης φωτογραφίας «δεν με εξέπληξε», με την έννοια ότι οι χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης «είναι απρόβλεπτοι». Το διαδίκτυο, του φαίνεται «σαν άγριο ζώο»: είναι «δύσκολο να προβλέψεις τι θα κάνει και δύσκολο να το τιθασεύσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις