Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα λιανεμπορίου πότε: Το σχέδιο για αγορές με χρονικό περιορισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα λιανεμπορίου πότε: Το σχέδιο για αγορές με χρονικό περιορισμό

Άνοιγμα λιανεμπορίου πότε: Σσε περίπτωση που προσπαθήσουμε να ξαναστείλουμε sms εντός της ημέρας δεύτερο μήνυμα στο 13032 τότε θα λαμβάνουμε την απάντηση «Η μετακίνηση σε κατάστημα δεν είναι εφικτή»

Πιο κοντά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου βρίσκεται η Αττική, που ωστόσο “βράζει” στον κορονοϊό, καθώς όπως όλα δείχνουν η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 22α Μαρτίου. Σύμφωνα με το MEGA το σχέδιο για τα ψώνια δεν προβλέπει click away και click inside αλλά φυσική παρουσία του καταναλωτή. Ωστόσο για να επισκεφθούμε τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στο 13032. Με αυτό το μήνυμα θα μπορούμε να βρισκόμαστε στην αγορά για 3 ώρες. Σε περίπτωση που προσπαθήσουμε να ξαναστείλουμε εντός της ημέρας μήνυμα στο 13032 τότε θα λαμβάνουμε το μήνυμα «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή», ενώ θα επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως.

Επίσης, σύμφωνα με το Mega, ψώνια θα μπορούμε να κάνουμε εντός του δήμου μας ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Θα υπάρχουν όμως οι εξαιρέσεις για παράδειγμα σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα που να καλύπτει κάποια ανάγκη στην ακτίνα 2 χιλιομέτρων ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός αυτού.

Όταν ανοίξουμε δεν θα ξανακλείσουμε

“Η πρόβλεψή μου είναι ότι όταν ανοίξουμε δεν θα ξανακλείσουμε. Αυτόν τον μήνα θα έχουμε κατακόρυφη αύξηση των εμβολίων που θα κάνουμε, πολλές από τις δόσεις θα έρθουν τον Μάρτιο άρα θα γίνουν πολύ περισσότερα εμβόλια”, τόνισε στο Mega ο Καθηγητής Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Επιφυλάξεις για τα σχολεία

Σε αντίθεση με τη λειτουργία του λιανεμπορίου, οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί για το ταυτόχρονο άνοιγμα και των σχολείων. Η αιτία είναι ο μεγάλος αριθμός παιδιών και καθηγητών που συγκεντρώνονται σε ένα χώρο για αρκετές ώρες, ενώ παράλληλα αυξάνεται η κινητικότητα έξω από τα σχολεία κατά την έναρξη και την λήξη των μαθημάτων. Η κυβέρνηση επιθυμεί και οι δυο τομείς να ανοίξουν την ίδια μέρα, αλλά με την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί το ενδεχόμενο αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οι ειδικοί επιθυμούν η άρση των περιοριστικών μέτρων να γίνει σταδιακά. Η αρχή να γίνει με το λιανεμπόριο και να ακολουθήσει η εκπαίδευση, ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος πισωγυρίσματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις