Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γαλάζια Πατρίδα – Τουρκία: Νέο προκλητικό μήνυμα “πίσω” από την άσκηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλάζια Πατρίδα – Τουρκία: Νέο προκλητικό μήνυμα “πίσω” από την άσκηση

Γαλάζια Πατρίδα - Τουρκία: Εικόνες από την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με προκλητικό μήνυμα.

Με αφορμή την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε, με μήνυμά του στο Twitter, σε μία προκλητική αναφορά. Κοινοποιώντας βίντεο από την άσκηση έγραψε πως «Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειος και Αιγαίο είναι Γαλάζια Πατρίδα για εμάς». Παράλληλα, γράφει πως η άσκηση που ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου 2021 στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο συνεχίζεται με επιτυχία. Η άσκηση λήγει σε δύο μέρες. Πάντως σε σχέση με άλλες χρονιές, οι φωτογραφίες από την άσκηση που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα είναι πολύ λιγότερες.

Την Πέμπτη, η Τουρκία εξέδωσε τρεις NAVTEX, οι οποίες λήγουν στις 21 Μαρτίου, δεσμεύοντας περιοχές σε Μεσόγειο και Αιγαίο για ναυτικές ασκήσεις. Και οι τρεις εκδόθηκαν για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ενώ οι δύο έχουν ισχύ από σήμερα, 5 Μαρτίου ενώ η τρίτη από τις 7.

Η Αθήνα από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Άγκυρας, ενώ ελληνικά πολεμικά πλοία βρίσκονται σε όλη τη Μεσόγειο, είτε μετέχοντας σε ασκήσεις, είτε σε ειρηνευτικές αποστολές είτε κάνοντας επίδειξη σημαίας. Φρεγάτες, υποβρύχια και πυραυλάκατοι καθώς και βοηθητικά πλοία είναι, με εντολή του ΓΕΕΘΑ, ανεπτυγμένα στη Μεσόγειο δηλώνοντας έτσι την παρουσία της χώρας μας. Εξάλλου, την Παρασκευή 19 Μαρτίου και ώρα 11:00 θα συγκληθεί, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). Στην ατζέντα του ΕΣΕΠ βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1367427252095434754?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1367427252095434754%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2021%2F03%2F05%2Fpolitics%2Fdiplomatia%2Ftourkia-galazia-patrida-gia-emas-aigaio-mesogeios-kai-mayri-thalassa%2F

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις