Αθήνα

°C

Τρίτη

20

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δρίτσας δήλωση 17 Νοέμβρη: «Η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς» λέει ο Βίτσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας δήλωση 17 Νοέμβρη: «Η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς» λέει ο Βίτσας

Δρίτσας δήλωση 17 Νοέμβρη: Θέση για τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη “17 Νοέμβρη”» πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Θέση για τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη “17 Νοέμβρη”» πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος χαρακτήρισε την δήλωση ατυχή. «Έχουμε πάρει αποστάσεις από τον Κουφοντίνα και από κάθε Κουφοντίνα και τη δράση τους από την πρώτη στιγμή», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας. Όπως εξήγησε, «αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί στην αριστερά από τον 19ο αιώνα, η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς». Χαρακτήρισε παράλληλα ατυχής τη δήλωση του συντρόφου του Θοδωρή Δρίτσα, λέγοντας ότι «πατήσαμε πάνω σε μια ατυχής δήλωση του, αντί να συζητάμε τα νέα μέτρα της πανδημίας και τον νόμο που ωφελεί τους μεγαλοεργολάβους συζητάμε τι λέει ο Θοδωρής».

Από την άλλη πλευρά, όπως είπε, ως κοινωνία και νομικός πολιτισμός δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πεθάνει ένας άνθρωπος από απεργία πείνας το 2021. «Θα είναι κηλίδα για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως αυτό έχει να συμβεί εδώ και 40 χρόνια, λέγοντας ότι τελευταία φορά συνέβη με τη Μάργκαρετ Θάτσερ. «Πρέπει να βρεθεί ένας νομικός τρόπος να να οχυρώσει ότι αυτός ο άνθρωπος, που έχει δολοφονήσει άλλους ανθρώπους, θα ζήσει», πρόσθεσε.

Μικρό να ασχολούμαστε με το ζήτημα αυτό, όμως έχει αξία στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί οι κρατούμενοι έχουν δικαιωματα και όποιος τα αμφισβητεί πρέπει να το ξανά σκεφτεί και το δεύτερο ότι είμαστε σε μια κατάσταση που ένας κρατούμενος που έχει καταδικαστεί για δολοφονίες μέσα από μια διαδικασία που είναι φυλακή, κινδυνεύει να πεθάνει, σχολίασε. Ενώ, κατέληξε λέγοντας ότι το κεντρικό ζήτημα είναι ότι μετά τη Θάτσερ κανένας δεν έχει πεθάνει, η Πολιτεία πρέπει να δώσει έναν επικοινωνιακό αγώνα εκείνο που έπρεπε να ψάχνει είναι να λυθεί το θέμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις