Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Ακύλας βρήκε ηρωίνη: Σε παιδικό παιχνίδι και κουτί απορρυπαντικού! Βίντεο από την έρευνα 
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ακύλας βρήκε ηρωίνη: Σε παιδικό παιχνίδι και κουτί απορρυπαντικού! Βίντεο από την έρευνα 

Ο Ακύλας βρήκε ηρωίνη: Ο «Ακύλας» πλησίασε το παιδικό παιγνίδι, ένα καραβάκι με μπαταρίες, όχι για να... παίξει, αλλά γιατί κάτι είχε τραβήξει την προσοχή του.

Έβαλε τη μουσούδα του στην… πρύμνη και έριξε τη γνωστή ματιά του στον συνοδό του αστυνομικό, που στη «γλώσσα» τους σημαίνει, εδώ! Ο αστυνομικός πήρε στα χέρια του το καραβάκι και στο σημείο όπου είχε εστιάσει ο «Ακύλας», το τρομερό τετράποδο της Αστυνομίας, βρήκε «λευκό θάνατο». Ήταν η δεύτερη φάση μιας έρευνας που είχε ξεκινήσει νωρίτερα με αντίστοιχη σε οικία στη Βέροια. Καθώς στην πρώτη είχαν βρεθεί δύο άνδρες, ακολούθησε και έρευνα στο σπίτι του ενός εκ των δύο στη Θεσσαλονίκη.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Εκεί είναι που ανέλαβε ο «Ακύλας»  της αστυνομίας της Χαλκιδικής και με τη βοήθειά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 19,8 γραμμάρια ηρωίνης που ήταν κρυμμένα μέσα σε παιδικό παιχνίδι, 19,5 γραμμάρια ηρωίνης που ήταν κρυμμένα μέσα σε συσκευασία απορρυπαντικού, 0,3 γραμμάρια κάνναβης που ήταν κρυμμένα μέσα σε καλάθι ρούχων και  1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης. Στην πρώτη έρευνα στη Βέροια, είχαν κατασχεθεί  27,8 γραμμάρια ηρωίνης, 3 γυάλινα μπουκαλάκια με μεθαδόνη συνολικού βάρους 378 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 18.830 ευρώ, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης και 3 κινητά τηλέφωνα. Επίσης, ανακοίνωσε η Αστυνομία,  κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Ναρκωτικά τραπέζι

Το σύνολο των κατασχεθέντων

Συνολικά και στις δύο έρευνες,  κατασχέθηκαν 67,1 γραμμάρια ηρωίνης, 378 γραμμάρια μεθαδόνης, 0,3 γραμμάρια κάνναβης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 18.830 ευρώ. Ήταν το δεύτερο «χτύπημα» του διάσημου μεταξύ των αστυνομικών σκύλων «Ακύλα», σε λίγες ημέρες κατά του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών. Στις 22 Φεβρουαρίου, είχε βάλει τη… μουσούδα του σ  καλλιέργεια κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο, δηλαδή  σε κλειστό χώρο με λαμπτήρες, εξαεριστήρες και πολλά άλλα.

Είχε προηγηθεί από την Ασφάλεια Πολυγύρου η σύλληψη δύο ανδρών και ακολούθησε έρευνα σε σπίτι, όπου  βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 18 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 130 εκατοστών που καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,  ποσότητες κάνναβης βάρους 1 κιλού και 370 γραμμαρίων,  3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,  εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (λαμπτήρας, αφυγραντήρας, χρονοδιακόπτης, θερμόμετρο κ.α.) και το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ.

Δείτε ακόμη:

“Ανοίγει ο δρόμος” για το Sputnik V – Γιατί δεν το θέλουν οι Ρώσοι

Διευθυντής σχολείου Δαμασίου: «Από θαύμα σώθηκαν τα παιδιά»

Tο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα -Τι αλλάζει στα SMS και τα ωράρια απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις