Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρκάς: Το σκίτσο για τον 1 χρόνο με τον κορονοϊό ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκάς: Το σκίτσο για τον 1 χρόνο με τον κορονοϊό ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις

Αρκάς το σκίτσο για τον 1 χρόνο: Ο Αρκάς δημοσίευσε επετειακό σκίτσο μετά από 1 χρόνο συμβίωσης με τον κορονοϊο.

Σε καθεστώς lockdown είναι η χώρα μετά την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΣΥ για πιο αυστηρά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τον ισχυρό σεισμό στην Ελλασόνα. Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν κατακόρυφα με τον αριθμό των διασωληνωμένων να συνεχίζει να αυξάνεται καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 431 περιστατικά σε όλη τη χώρα, οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής μειώνονται οδηγώντας το αρμόδιο υπουργείο να λάβει έκτακτα μέτρα με επιπλέον κρεβάτια σε ορισμένα νοσοκομεία και μετατροπή ορισμένων σε αποκλειστικές «ζώνες» για περιστατικά κορονοϊού, τα οποία όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας θα έχουν άμεσα ισχύ.

Κλίνες ΜΕΘ

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός, μετά από συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στην Υγεία, προστίθενται τις επόμενες ημέρες επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ σε νοσοκομεία. Αναλυτικά:

  • Στο «Ιπποκράτειο» προστίθενται 7 ΜΕΘ
    12 στον «Ευαγγελισμό»
    10 στο «Τζάνειο»
    7 στο Ασκληπιείο Βούλας

Η αναδιάταξη στα νοσοκομεία

Όπως επίσης έγινε γνωστό από τον υπουργό, το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο Δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε Νon Covid νοσοκομείο, ενσωματώνοντας τις παθολογικές κλινικές σε «Ευαγγελισμό», «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», «Γ. Γεννηματάς» και «Ιπποκράτειο». Τα νούμερα των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών ξεπέρασαν ξανά τα 2.000 ανά ημέρα. Τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας δεν φαίνεται να αποδίδουν, ενώ υπάρχει και διχογνωμία ανάμεσά τους. Σε αυτή τη φάση ο γνωστίς σκιτσογράφος Αρκάς επέλεξε να αναρτήσει μια νέα του δημιουργία για τον κορονοϊό.  Πάνω πάνω γράφει «Καλημέρα» με κόκκινα γράμματα, ενώ στο σκίτσο δύο άτομα κορονοϊού συζητούν μεταξύ τους. Το ένα ρωτάει το άλλο: «Καλά πάμε ε;». Το άλλο απαντάει: «Μπορούμε και καλύτερα».

Δείτε το σκίτσο

Σκίτσο Αρκάς ΑΡΚΑΣ

Το συγκεκριμένο σκίτσο ανέβηκε στον λογαριασμό του Αρκά το πρωί της Τετάρτης. Όμως, δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση και τα θετικά σχόλια που έχουν συνήθως οι αναρτήσεις του σκιτσογράφου στη σελίδα του. Πολλά από τα σχόλια κατακρίνουν τον Αρκά για τη θέση του να μην κριτικάρει κανέναν υπεύθυνο, άλλα μιλούν για λάθος τοποθέτηση μετά από τόσο καιρό, ενώ υπάρχουν και αυτοί που σχολίασαν ως μακάβριο το σκίτσο σε μία εποχή που οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτες και όλοι έχουν ή γνωρίζουν κάποιον που έχει χάσει τη ζωή του λόγω των επιπλοκών της Covid-19.

Ενώ σήμερα μία διαφορετική Τσικνοπέμπτη, λόγω των μέτρων του lockdown και του κορονοϊού, ο Αρκάς ετοίμασε ένα νέο σκίτσο:  Ο Φεβρουάριος του Αρκά τσικνίζει, λέγοντας: «Επειδή φέτος δεν έχω την Τσικνοπέμπτη, δεν σημαίνει ότι δεν θα τσικνίσω».

Σκίτσο Αρκάς τσικνοπέμπτη

Δείτε ακόμη:

“Καμπανάκι” Δημόπουλου: Είμαστε στο δυσκολότερο σημείο – Κυριαρχούν οι μεταλλάξεις
Νέο πιο αυστηρό lockdown: Όλα τα μέτρα, τι ισχύει από σήμερα
Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε ξενοδοχεία των Τρικάλων φιλοξενούνται 300 κάτοικοι του Δαμασίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις