Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Λάρισα 3/3/21 ζημιές: «Άμεση αποζημίωση στους πληγέντες»
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Λάρισα 3/3/21 ζημιές: «Άμεση αποζημίωση στους πληγέντες»

Σεισμός Λάρισα 3/3/21 ζημιές: Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τους πολίτες της Λάρισας που επλήγησαν από τον σεισμό εξέφρασε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τους πολίτες της Λάρισας που επλήγησαν από τον σεισμό εξέφρασε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, ήδη έχει φτάσει στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον κ. Λιβάνιο, με τη συμμετοχή του ΑΓΕΕΘΑ, για να γίνει η πρώτη εκτίμηση για την έκταση των ζημιών.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, αλλά πρέπει να γίνει πρώτα έλεγχος της στατικότητας των γεφυρών και των σχολείων στην περιοχή. Μετά τη σύσκεψη θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για τις ζημιές και την αποκατάστασή τους! Είμαστε όμως έτοιμοι να συνδράμουμε άμεσα με ποσά 600 έως 6.000 ευρώ», είπε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια», ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε πως αυτοί που έχουν πληγεί θα αποκατασταθούν βάσει των όρων του ΕΛΓΑ, σημειώνοντας πως για τις άλλες ζημιές θα ακολουθηθεί η πεπατημένη του «Ιανού».

Στέλιος Πέτσας

Σεισμός στη Λάρισα: Στήνονται σκηνές

Σκηνές θα στηθούν με τη συνδρομή του στρατού για τη διανυκτέρευση όσων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές λόγω των σοβαρών ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην Ελασσόνα.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «η αντίδραση της περιφέρειας ήταν άμεση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός». Ο κ. Αγοραστός δήλωσε επίσης ότι «με τη συνδρομή του στρατού θα στηθούν σκηνές στο γήπεδο Δαμασίου για τη διανυκτέρευση των ανθρώπων που τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές».

Κόσμος στους δρόμους μετά από σεισμό Κόσμος στους δρόμους μετά από σεισμό

Σεισμός Ελασσόνα: Έξι απεγκλωβισμοί στο Μεσοχώρι και στη Μαγούλα

Έξι άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας. Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ. Ένα από τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, ήταν ο ηλικιωμένος κάτοικος του Μεσοχωρίου Ελασσόνας που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι, όταν την ώρα του σεισμού κατέρρευσε τοίχος, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.  Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τα συντρίμμια κατάφερε να βγει μία γυναίκα, ωστόσο όπως ανέφερε, ο σύζυγός της, παρέμεινε εγκλωβισμένος. Στο σημείο έσπευσαν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Την κατάσταση που επικρατεί στο Μεσοχώρι Ελασσόνας περιγράφει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιωάννης Ζαρλαδάνης: «Πολλά προβλήματα. Έχουν πέσει σπίτια και η εκκλησία. Ευτυχώς που οι κάτοικοι του χωριού ήταν εκτός σπιτιών αλλιώς θα είχαμε πολλούς τραυματίες και ίσως και νεκρούς. Ακόμα πραγματοποιούμε αυτοψία με συνεργεία σε πεσμένα σπίτια. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον εντόπισε ένας γείτονας και από στόμα με στόμα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις