Αθήνα

°C

Κυριακή

18

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνικό #Metoo – Μπεκατώρου: “Αισθάνομαι να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου”
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό #Metoo – Μπεκατώρου: “Αισθάνομαι να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου”

Ελληνικό #Metoo - Μπεκατώρου: Το ελληνικό #metoo δίνει κουράγιο σε πολλές γυναίκες να εξομολογούνται ή να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης. 

Το ελληνικό #Μetoo μετά την εξομολόγηση της Μπεκατώρου άνοιξε τον δρόμο, δημιουργώντας την αρχή για μια σειρά από αποκαλύψεις στο χώρο του θεάματος. Μάλιστα η κ. Μπεκατώρου, μετά την συνταρακτική υπόθεση της, αποκαλύπτοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού από υψηλόβαθμο παράγοντα του αθλητισμού, επέλεξε χαμηλούς τόνους, ενώ ταυτόχρονα μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή της ΕΡΑσπορ είπε: “Αισθάνεται ικανοποιημένη, σαν να έφυγε ένα βάρος από επάνω μου που κουβάλαγα χρόνια. Το θετικό είναι ότι όσο βλέπω να δημιουργούνται κοινωνικές αλλαγές και να αλλάζουν οι θεσμοί, μου δίνει περισσότερο κουράγιο». Η Σοφία Μπεκατώρου είπε για το #Metoo: «Το #Metoo δεν είναι ένα κίνημα που αφορά τη δημοσιότητα σε μια έξαρση ψυχολογικής εκτόνωσης. Έχει να κάνει περισσότερο με την αναγκαιότητα να εκσυγχρονιστούν οι νόμοι και οι δομές που έχουμε στη χώρα μας, ώστε να συμβαδίζουμε με τις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Μπορεί να μην συμβαδίζουμε με την ευρωπαϊκή ένωση σχετικά με την ισότητα των δυο φύλων, αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο, υπάρχει η βάση. Αυτό που δεν ισχύει στην Ελλάδα είναι το γεγονός πως οι αρμόδιοι φορείς όταν τους δίνεται μια πληροφορία δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ώστε να προχωρήσει το επόμενο στάδιο που είναι το πιο δύσκολο. Οι κοινωνία μας είναι σαν μια αλυσίδα, η οποία σπάει από τον οποιονδήποτε κρίκο της…». Αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της υπόθεσης από την οικογένειά της είπε: «Τα παιδιά μου έχουν αντιληφθεί τα όσα έχουν συμβεί και νιώθουν υπερήφανα κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά λόγω των υποχρεώσεων μου, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, με τον εγκλεισμό λόγω του κορωνοϊού (τηλεκπαίδευση κλπ), διαταράσσονται οι δεσμοί μεταξύ μας κάτι που δεν βοηθά την κανονικότητά μας. Φαντάζομαι πως πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα».

Ελληνικό #Metoo - Μπεκατώρου

Ελληνικό #Metoo – Μπεκατώρου: «Πρέπει να αγωνιστούμε»

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε στα μηνύματα που δέχεται καθημερινά: «Είναι πολύ όμορφο το μοίρασμα των συναισθημάτων όσο και αν είναι επώδυνα αυτά. Ωστόσο όταν σου λέει κάποιος ότι ‘κατάφερα και μίλησα’, είναι σαν να κερδίζω έναν τεράστιο αγώνα, νιώθω και εγώ τη χαρά. Πλέον με όσους μιλάω μέσω μηνυμάτων είναι σαν να μας δένει κάτι το οποίο δημιουργεί μια οικειότητα και ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλον συναισθηματικά δείχνοντας του τρυφερότητα. Βέβαια πολλοί είναι οι άνδρες οι οποίοι μου έχουν στείλει ότι ντρέπονται που κάποιοι άλλοι έχουν συμπεριφερθεί κατ’ τα αυτό τον τρόπο».

Καταληκτικά, η Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχεται μέσα στην Κοινωνία η γυναίκα και για τα δικαιώματα της: «Πρέπει να αγωνιστούμε έτσι ώστε τα δικαιώματα των γυναικών να γίνονται σεβαστά αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Όλες οι γυναίκες πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας, δεν υπάρχουν διαφορετικές ατζέντες. Οφείλουμε να βοηθήσουμε τα νέα κορίτσια να έχουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Τα μικρά παιδιά δεν αντιλαμβάνονται τα στερεότυπα. Μέσα από τη νοοτροπία που αναπτύσσεται, δηλαδή χωρίς να ακούν τους μεγαλύτερους να εκφράζονται (μη λεκτικές συνήθειες), παρατηρούμε ότι η γυναίκα όλο και περισσότερο μαζεύεται και στο τέλος φτάνει να νιώθει ότι δεν είναι ικανή και δεν μπορεί να προχωρήσει. Πρέπει να αλλάξουμε αυτό το κατεστημένο, ο αθλητισμός μας δίνει την δύναμη να παλεύουμε ακόμα και όταν ο αγώνας είναι άνισος».

Ελληνικό #Metoo - Μπεκατώρου

Δείτε ακόμη:

Νέες δηλώσεις Κούγια κατά Καπουτζίδη: “Ποιος είναι αυτός για να ασχοληθώ πλέον σοβαρά μαζί του; Εγώ είμαι οικογενειάρχης”
Απίστευτη δήλωση Κούρτοβικ: Υβρίζουν τον Κουφοντίνα οι συγγενείς των θυμάτων του, όταν τον λένε δολοφόνο
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Κουφοντίνας – “Θα ζητήσουμε διακοπή ποινής, λόγω κινδύνου για τη ζωή του”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις