Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζωγράφου αναρχικοί – Κουφοντίνας: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ, φόβοι και για κλοπή πολεμικού υλικού
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ

Ζωγράφου αναρχικοί – Κουφοντίνας: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ, φόβοι και για κλοπή πολεμικού υλικού

Ζωγράφου αναρχικοί - Κουφοντίνας: Απόρρητο έγγραφο της ΕΛΑΣ. ειδοποιεί για κλοπές όπλων και εκρηκτικών από στρατόπεδα, με σκοπό τον εξοπλισμό νέας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι αρχές λόγω των επιθέσεων σε αστυνομικούς και σε αστυνομικά τμήματα από αλληλέγγυους στον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Την ίδια ώρα, η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται, ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων του Κουφοντίνα, απευθύνουν έκκληση να σταματήσει η απεργία πείνας. Καθημερινά το τελευταίο διάστημα καταγράφονται επιθέσεις που θέτουν πολλές φορές σε κίνδυνο τους αστυνομικούς που είτε βρίσκονται έξω από αστυνομικά τμήματα είτε περιπολούν. Χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στο επιτελείο της αστυνομίας, όταν αστυνομικός ενημέρωσε ότι συγκεντρωμένα άτομα στου Ζωγράφου και συγκεκριμένα στην οδό Ούλωφ Πάλμε, σταματούσαν αυτοκίνητα, ζητώντας από τους επιβάτες τις ταυτότητές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς. Όταν στην περιοχή μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τα περίπου 100 άτομα μπήκαν μέσα στην εστία.

Στη ΓΑΔΑ επικρατεί συναγερμός με τους επικεφαλής να εκφράζουν φόβους για επίθεση σε αστυνομικό στόχο. Οι πλέον «ευάλωτοι» είναι οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε αυτοκίνητα για κορωνοϊό. Για αυτό το λόγο, οι οδηγίες είναι να πραγματοποιούν ελέγχους με συνοπτικές διαδικασίες και να μην παραμένουν για αρκετή ώρα στο ίδιο σημείο. Σημειώνεται ότι έλεγχοι για κορωνοϊό πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο από 10.500 αστυνομικούς σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα ελέγχους κάνουν 4.500 αστυνομικοί.

Μαυροειδάκος: Κίνδυνος να έχουμε νεκρό αστυνομικό

Για κίνδυνο έξαρσης της βίας, και τρομοκρατικής ενέργειας με θύμα αστυνομικό προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο ΓΓ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.  «Το κλίμα είναι βαρύ, μην έχουμε νεκρό αστυνομικό» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοια άτομα, επαγγελματίες είμαστε» ξεκαθάρισε όμως.  «Κάποιοι θέλουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα αστυνομικού νομίζοντας ότι κάνουν επανάσταση, φαίνεται και στην επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής» τόνισε ο ΓΓ. των Ειδικών Φρουρών.  «Μας ανησυχεί τυχόν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δε φοβόμαστε θρασύδειλα άτομα που χτυπάνε και μπαίνουν στο λαγούμι τους. Πάνω από 1000 άτομα νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση, ανησυχούμε μήπως έχουμε έξαρση».

Για τους ελέγχους στοιχείων σε αυτοκίνητα από αναρχικούς το βράδυ της Δευτέρας στου Ζωγράφου, ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι παρόμοιο περιστατικό έγινε και στο Βύρωνα. «Σκεφτείτε να ήταν συνάδελφος μου με την οικογένεια του μέσα σε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα. Ζητούσαν στοιχεία, ταυτότητες. Είναι εικόνες ντροπής για κράτος δικαίου», σημείωσε.

Φόβοι για κλοπή πολεμικού υλικού λόγω Κουφοντίνα

Με κατεπείγον εμπιστευτικό έγγραφο η ΕΛΑΣ όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, προειδοποιεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους και ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, ρουκετοβόλων και εκρηκτικών. Αυτό που φοβούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η τροφοδότηση κι επανεμφάνιση μιας νέας οργάνωσης όπως η 17Ν. Το έγγραφο σύμφωνα με την εφημερίδα συντάχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου κι ενώ ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε συμπληρώσει 50 ημέρες απεργίας πείνας. Αυτό που φοβούνται στην ΕΛΑΣ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι να επαναληφθούν περιστατικά κλοπής οπλισμού όπως αυτή το 1989 από το στρατόπεδο Συκουρίου στη Λάρισα και αυτή του 1977 από το στρατόπεδο της Ελευθερούπολης Καβάλας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε και αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτιρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτιρίων και εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα”.

Στο έγγραφο προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες επισημαίνεται, επίσης, πως “σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες στρατιωτικές αρχές προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού εκδηλώσετε και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο το οποίο θα συμβάλει στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις