Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συγγενείς θυμάτων Κουφοντίνα: Η συγκονιστική ανακοίνωση – “Σταμάτα την απεργία”
ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς θυμάτων Κουφοντίνα: Η συγκονιστική ανακοίνωση – “Σταμάτα την απεργία”

Συγγενείς θυμάτων Κουφοντίνα: Ομάδα συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας εξέδωσαν ανακοίνωση χωρίς καν να αναφέρουν το όνομα του Κουφοντίνα. "Κάθε είδηση, κάθε ανακοίνωση ξαναζωντανεύει όλες τις μνήμες"

Με μια ανακοίνωση οι συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατών κάνουν έκκληση στον Δημήτρη Κουφοντίνα να διακόψει την απεργία πείνας και να διεκδικήσει το όποιο δίκιο πιστεύει πως έχει στα δικαστήρια, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι το κράτος Δικαίου είναι ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης και δεν εκβιάζεται γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο οποίο να βασιστούμε όλοι εμείς, που σε αντίθεση με τον δολοφόνο, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας της». Παράλληλα, οι συγγενείς των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες στέλνουν μήνυμα και προς τους υποστηρικτές του καταδικασμένου για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των συγγενών των θυμάτων της 17 Νοέμβρη:

«Εμείς, οι συγγενείς των δεκάδων θυμάτων του δολοφόνου, – νεκρών και τραυματιών- παρακολουθούμε όλο το τελευταίο διάστημα την υπόθεση της απεργίας πείνας του. Παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας του όπως τη διαβάζουμε από τα Μέσα και παρακολουθούμε και ο,τι λέγεται και γράφεται για το θέμα.

Θα θέλαμε πολύ να μην το κάνουμε.

Αλλά δεν γίνεται. Κάθε μέρα ξυπνάμε και λέμε «σήμερα θα ασχοληθώ με κάτι άλλο, παιδιά, δουλειά, κάτι» και μετά κρυβόμαστε από τα παιδιά μας, από τους ανθρώπους που μας αγαπούν, τους διώχνουμε σχεδόν, για να δούμε τι κάνει ο δολοφόνος. Και την άλλη μέρα πάλι.

Κάθε είδηση, κάθε ανακοίνωση ξαναζωντανεύει όλες τις μνήμες και όλο τον πόνο με τον οποίο έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε για να έχουμε ζωή.

Θυμόμαστε τις στιγμές που ζήσαμε με τους δικούς μας και πως θα θέλαμε λίγο ακόμα, θυμόμαστε όλες τις φορές που… δεν ήταν, στα σημαντικά της ζωής μας. Θυμόμαστε και το αίμα. Τόσο πολύ αίμα. Που οι περισσότεροι από μας, επειδή είμασταν μικροί, δεν είχαμε δει ούτε στα έργα και το είδαμε για τον μπαμπά, τον γιο, το σύζυγο, τον αδερφό. Και όλες αυτές οι μνήμες πονάνε. Και μας απομακρύνουν από τους τωρινούς δικούς μας, οι οποίοι όσο και να προσπαθούν, όσο και αν μας αγαπούν, δεν μπορούν να καταλάβουν…

Και θέλουμε να πούμε μόνο τρία πράγματα:

1. Προς τον δολοφόνο:

Παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους μας, τον καλούμε να υποχωρήσει από το αίτημά του και να ζήσει. Το να πεθάνει δεν θα φέρει κανέναν από τους δικούς μας πίσω.

2. Προς όσους καλούν το κράτος να υποχωρήσει για να μην πεθάνει ο δολοφόνος:

Σας καλούμε, αντί να ζητάτε την υποχώρηση του κράτους, να ζητήσετε από το δολοφόνο να διακόψει την απεργία πείνας. Το δίκιο του, αν θεωρείτε ότι έχει, ας το βρει στα δικαστήρια.

3. Προς όλους:

Το Κράτος Δικαίου είναι ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης. Δεν εκβιάζεται, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο οποίο να βασιστούμε όλοι εμείς, που σε αντίθεση με τον δολοφόνο, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας της.

Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις και διαδηλώσεις για τον δολοφόνο:

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά».

Κουφοντίνας: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του

Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα που εξακολουθεί να αρνείται να σιτιστεί και τις τελευταίες ημέρες δεν επιθυμεί να λαμβάνει ούτε υγρά, έχει φέρει σε αδιέξοδο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Λαμίας που προσπαθεί να τον κρατήσει στην ζωή. Το Μαξίμου, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο “Λουκάς” της “17Ν” την απεργία πείνας, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε εκδικείται, αλλά σημειώνει πως ο νόμος ισχύει για όλους. Άλλωστε, η μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές Δομοκού έγινε, καθώς ο Κορυδαλλός μετατράπηκε σε φυλακές υποδίκων. “Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δημήτρης Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει”, τονίζει σε ανακοίνωση του το Μαξίμου.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ μετά και την εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε, προσπάθησαν να του τοποθετήσουν τον ορό για την ενυδάτωση του οργανισμού του, αλλά ο ίδιος ζήτησε την αφαίρεση του. “Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων ιατροφαρμακευτικών ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών”.

Ένταση έξω από το νοσοκομείο

Αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας με αποτέλεσμα να υπάρξει για αρκετή ώρα ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές. Τις τελευταίες ημέρες τα πολιτικά γραφεία υπουργών, βουλευτών, αλλά και το ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχουν μπει στο στόχαστρο των υποστηρικτών του τρομοκράτη της “17Ν”. Τελευταία επίθεση ήταν χθες στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά, στα τοπικά γραφεία του κόμματος, όπως και στο πολιτικό γραφείο του βουλευτής Μανούσου Βολουδάκη. “Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται”, ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης σε άρθρο στην Καθημερινή εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σημειώνοντας πως η διάσωση του κατά συρροή δολοφόνου θα είναι ο θρίαμβος της Δημοκρατίας εναντίον του. “Η ασφάλεια και η ζωή του, από τη στιγμή που είναι κρατούμενος, είναι ευθύνη του κράτους. Ο ρόλος του είναι του σωφρονιστή, με ασφαλείς όρους, και όχι του τυφλού τιμωρού. Η Δημοκρατία, τέλος, δεν πρέπει να επιτρέψει στον Κουφοντίνα να ολοκληρώσει το σχέδιο της αυτοηρωοποίησής του”.

Μαξίμου: Ο νόμος ισχύει για όλους

Η κατάσταση υγείας του τρομοκράτη της “17Ν” έχει προκαλέσει την σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στελέχη ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα. “Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, υπό το σύνθημα “όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα”, αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Facebook απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να αλλάξει την στάση της. “Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί. Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκκληση στην κυβέρνηση από τον Τσίπρα

Σχολιάζοντας η κυβέρνηση την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ζητήσει από τον Δημήτρη Κουφοντίνα να σταματήσει την απεργία πείνας. “Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ. Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του. Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, το Μαξίμου σημειώνει πως παρέχεται στον κατάδικο κάθε ιατρική φροντίδα. “Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις