Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουφοντίνας Κορυδαλλός: Το 2015 έκανε απεργία πείνας για το αντίθετο
ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας Κορυδαλλός: Το 2015 έκανε απεργία πείνας για το αντίθετο

Κουφοντίνας Κορυδαλλός: Η απεργία πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να πάει στις φυλακές Κορυδαλλού, μονοπωλεί το πολιτικό, κι όχι μόνο πεδίο της χώρας.

Η απεργία πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να πάει στις φυλακές Κορυδαλλού, μονοπωλεί το πολιτικό, κι όχι μόνο πεδίο της χώρας. Η κυβέρνηση από τη μία δεν υποχωρεί στο αίτημά του ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη ζητά να γίνει δεκτό. Τις τελευταίες μέρες πάντως το κλίμα είναι εκρηκτικό καθώς τόσο οι πορείες όσο και οι επιθέσεις στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν αυξηθεί. Ωστόσο πριν μερικά χρόνια η ιστορία ήταν κάπως διαφορετική.

Το 2015 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Αυλώνα. Αφορμή ήταν τότε η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Μετά την άρνησή του να παραμείνει στις φυλακές Αυλώνα μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Έγραφε, τότε (4.8.2015), ο ίδιος, ότι ξεκινούσε απεργία πείνας, για να διαμαρτυρηθεί: «Τη Δευτέρα το μεσημέρι, μου ανακοινώθηκε ότι μετάγομαι αιφνιδιαστικά στον Κορυδαλλό, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται διεφθαρμένοι πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί κ.α. με τους οποίους είναι αδύνατο φυσικά να συνυπάρξω. Η τοποθέτησή μου εκεί θεωρώ ότι είναι εξευτελιστική συμπεριφορά.

Ως απάντηση σε όλη αυτή την αντιμετώπιση εξόντωσης , αρνήθηκα να μπω στο κελί, άρχισα απεργία πείνας και διέκοψα κάθε φαρμακευτική αγωγή. Υπενθύμισα και πάλι στο υπουργείο ότι «υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο η προσωπική αξιοπρέπεια δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά με όρους υγείας ή της ίδιας της ζωής». Τώρα, εν έτει 2021, ο Δ. Κουφοντίνας αρνείται να παραμείνει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού, όπου κρατείται, και κάνει απεργία πείνας, προκειμένου να πάει στον Κορυδαλλό.

Δημήτρης Κουφοντίνας φυλακή

Το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Το 2015 ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας επειδή ήθελαν να τον πάνε στον Κορυδαλλό, οι «σύντροφοι» τον στήριζαν….το 2021 κάνει απεργία πείνας διότι δεν τον πάνε στον Κορυδαλλό…οι «σύντροφοι τον στηρίζουν…σε φασαρία να βρισκόμαστε δηλ. Η διαφορά; Άλλαξε η Κυβέρνηση…», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις