Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκτορας Κουφοντίνας Facebook: Οι αναρτήσεις που “κόπηκαν”
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτορας Κουφοντίνας Facebook: Οι αναρτήσεις που “κόπηκαν”

Έκτορας Κουφοντίνας Facebook: Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας αναφέρει πως το Facebook λογοκρίνει όσα ανεβάζει για τον πατέρα του. Οι αναρτήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Δραστήριος στα social media ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα ανέβασε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, μια νέα ανάρτηση για το αίτημα του πατέρα του- απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα- να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σε αυτή σημειώνει ότι ακόμα και αν ο πατέρας του ζητούσε να μεταφερθεί αυθαίρετα στις φυλακές Κορυδαλλού, θα έπρεπε το αίτημά του να ικανοποιηθεί, αφού δεν είναι τόσο τρομερό και σίγουρα είναι χειρότερο από το να τον αφήσουν να πεθάνει.

Η προηγούμενη ανάρτηση του Εκτορα Κουφοντίνα κατέβηκε από το facebook, αν και ο Εκτορας Κουφοντίνας ισχυρίζεται ότι το μόνο που έκανε ήταν να δημοσιεύσει ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου.

Έκτορας Κουφοντίνας

Έκτορας Κουφοντίνας Facebook: Τι έγραψε

Αφού πρώτα με μπλόκαρε για ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου και μου έριξε το προφίλ, τώρα το facebook με μπλόκαρε για μία εβδομάδα, εξαιτίας (των ενημερώσεών μου -και) της παρακάτω ερώτησης: Ο Δη*μήτρis Koυφ*oντίνas δεν ζητάει να διαλέξει φυλακή. Ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος (της ίδιας της ΝΔ μάλιστα), που ο νόμος αυτός ορίζει ότι πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό.

Για να μην μείνει όμως αναπάντητο ούτε αυτό το τελευταίο “επιχείρημα”, που προβάλλεται πολύ, εγώ θέλω να ρωτήσω ανοιχτά και δημόσια το εξής: Ο Δη*μήτρis Κoυφo)ντiνas δεν ζητάει να διαλέξει φυλακή. Ζητάει τη φυλακή που όρισε ο νόμος γι’ αυτόν. Ακόμη και αν το ζήταγε όμως, αυτό θα ήταν τόσο τρομερό; Κι επειδή έχει δίκιο να το ζητάει, προκειμένου να μην ικανοποιηθεί θα πρέπει να πεθάνει;

Αυτοί που παριστάνουν ότι καταδικάζουν τη βία και που λένε ότι νοιάζονται για την ανθρώπινη ζωή, πιστεύουν ότι κάποιος είναι προτιμότερο να πεθάνει παρά να ζητήσει να πάει σε άλλη φυλακή; Τόσο μεγάλη αξία δίνουν στη ζωή τελικά; Τελικά “η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό, εκτός αν κάποιος ζητά μια απλή μεταγωγή οπότε τότε πρέπει να πεθάνει”;

Που δεν ζητάει καν αυτό. Ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος”.

Να σημειωθεί ότι προηγουμένως, στις 18 Φεβρουαρίου, ο Έκτορας Κουφοντίνας είχε καλέσει μέσω Facebook σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον πατέρα του στα Προπύλαια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας του πατέρα του, ο Έκτορας Κουφοντίνα αναρτά πληροφορίες για την πορεία της υγείας του απεργού πείνας, για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ανακοινώσεις των ιατρών.

Μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις ήταν η δημοσίευση της ανακοίνωσης του ΚΚΕ σχετικά με τη μεταχείριση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ανάρτηση που κατέβασε το facebook:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις