Αθήνα

°C

Πέμπτη

22

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παράταση σχολικού έτους 2021: Υπαρκτό το σενάριο, τι λέει η Ζέττα Μακρή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση σχολικού έτους 2021: Υπαρκτό το σενάριο, τι λέει η Ζέττα Μακρή

Παράταση σχολικού έτους 2021: "Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς", ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την παράταση της σχολικής χρονιάς δήλωσε στο “MEGA Σαββατοκύριακο” η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. “Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται” ανέφερε, λέγοντας ότι θα είναι λιγότερη από ένα μήνα. “Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία” πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα. Σε ότι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, υποστήριξε ότι “κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως”. Σχετικά με τις Πανελλήνιες, ανέφερε, ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, ενώ υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη.

Για τα Φροντιστήρια

Ακόμα, μίλησε, για το γεγονός ότι τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά, κάτι που όπως είπε δεν οφείλεται στο υπουργείο. “Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών” εξήγησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις