Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Voucher 200 ευρώ αίτηση gov.gr: Πότε και πώς θα δοθούν τα χρήματα για λάπτοπ – τάμπλετ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher 200 ευρώ αίτηση gov.gr: Πότε και πώς θα δοθούν τα χρήματα για λάπτοπ – τάμπλετ

Voucher 200 ευρώ αίτηση gov.gr: Όσοι πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και τάμπλετ.

Έως τις 10 Μαρτίου αναμένεται να έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για τα voucher 200€ σε 560.000 νέους. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr με τους κωδικούς taxisnet ενώ δικαιούχοι είναι μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές έως 24 ετών. Σε ότι την διαδικασία εν γένει, πρώτα θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές, στη συνέχεια θα υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι και τέλος θα ενημερωθούν ποιοι πληρούν τα κριτήρια. Όσοι τα πληρούν θα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και τάμπλετ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:

Δύο γονείς με:

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 €
2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 €
3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 13.500 €

Μονογονεϊκές με:

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 9.000 €
2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 €
3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 €

Ραβασάκι ΕΝΦΙΑ για «ξεχασμένα» τετραγωνικά

«Ραβασάκια» με έξτρα ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητά τους καλούνται να πληρώσουν, και μάλιστα αναδρομικά από το 2015, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υπέβαλαν τις δηλώσεις για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή στους δήμους. Η αποκάλυψη των «ξεχασμένων» επιφανειών στους δήμους κρύβει μια παγίδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, η οποία φουσκώνει τον τελικό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ. Πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν τακτοποιήσει κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους ή έχουν νομιμοποιήσει μια αυθαίρετη κατασκευή σπεύδοντας να τα δηλώσουν στους δήμους για να αποφύγουν αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα διαπιστώνουν ότι δεν έχουν δηλώσει τις επιφάνειες αυτές ούτε στο έντυπο Ε9.

Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις τακτοποιημένων επιφανειών οι οποίες ενώ έχουν δηλωθεί στον οικείο δήμο δεν έχουν αποτυπωθεί στο Ε9.

Τι λένε οι επαγγελματίες

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε η αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρύσα Γρανούζη. Σύμφωνα με την κ. Γρανούζη, η εστίαση επλήγη περισσότερο από το λιανεμπόριο. «Επικεντρωνόμαστε στο πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά της εστίασης αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα είναι το πώς. Πολλά τα προβλήματα, μεγάλη η ανασφάλεια του κόσμου» σημείωσε. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η εστίαση θα επαναλειτουργήσει τον Μάιο, ενώ τόνισε τη σημασία να γίνει σταδιακά η επανέναρξη του κλάδου, υπογραμμίζοντας το ρόλο των αναστολών για το πρώτο διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις