Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατρός φακελάκι Κάλυμνος: Τον έπιασαν με την προκαταβολή
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός φακελάκι Κάλυμνος: Τον έπιασαν με την προκαταβολή

Γιατρός φακελάκι Κάλυμνος: Ο χειρουργός απώθησε τους αστυνομικούς και επιχείρησε να πετάξει τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Γιατρός-χειρουργός στο νησί της Καλύμνου, συνελήφθη από την Αστυνομία με την κατηγορία ότι απαίτησε από ασθενή το ποσό των 3.500 ευρώ(!), προκειμένου να παρακολουθεί την εξελιξη της υγείας του με επισκέψεις στο σπίτι! Η οικογένεια του ασθενούς, ο οποίος είχε χειρουργηθεί από τον προαναφερόμενο ιατρό στο πόδι, εξανέστη με την απαίτηση του χειρουργού και κατέφυγε με καταγγελία στην Αστυνομία της Καλύμνου. Από εκείνη τη στιγμή οργανώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του με ομάδα αστυνομικών να γίνονται σκιά του αφού πρώτα προσημειώθηκαν 1000 ευρώ, που θα δίνονταν ως προκαταβολή για το συνολικό ποσό που απαιτούσε ο χειρουργός.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το πρωί της Παρασκευής, οδηγώντας τη μοτοσικλέτα του, ο χειρουργός μετέβη στο σπίτι του ασθενούς, αποχώρησε και σε λίγη ώρα επανήλθε και πάλι για να παραλάβει την προκαταβολή του συνολικού ποσού των 3,5 χιλιάδων ευρώ. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν, τον ακολούθησαν όταν αποχώρησε και σε ένα ασφαλές σημείο τον ακινητοποίησαν για να τον ελέγξουν. Τότε, κατά την Αστυνομία, ο γιατρός προσπαθώντας να μη βρεθούν στην κατοχή του ενοχοποιητικά στοιχεία, απώθησε τους αστυνομικούς, ενώ επιχείρησε να πετάξει στο οδόστρωμα τον φάκελο με τα 1000 ευρώ για να μη βρεθεί στην κατοχή του. Δεν τα κατάφερε όμως και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και εν συνεχεία στην εισαγγελία της Κω.

Γιατρός χρήματα

Γιατρός φακελάκι Κάλυμνος: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψη του χειρουργού και την καταγγελία του ασθενούς, έχει ως εξής: «Συνελήφθη από αστυνομικούς σε νησί του Νοτίου Αιγαίου, ιατρός δημόσιου Νοσοκομείου σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και βίας κατά υπαλλήλων. Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ζήτησε από ασθενή, στον οποίο είχε πραγματοποιήσει ιατρική πράξη, χρήματα προκειμένου να του παρέχει κατ’ οίκον ιατρική φροντίδα και να παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης της υγείας του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προσημειώθηκε χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του ιατρού, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε μετά την αποχώρησή του από την κατοικία του ασθενούς. Σημειώνεται ότι, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποτρέψει την προσαγωγή του απωθώντας τους αστυνομικούς και ταυτόχρονα επιχείρησε να απορρίψει τα χρήματα που είχε στην κατοχή του. Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω».

Γιατρός χρήματα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις