Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Φιλιππίδης – Φον Δημητράκης: Επιβεβαιώνει ο Σκιαδαρέσης την καταγγελία του Ψάλτου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φιλιππίδης – Φον Δημητράκης: Επιβεβαιώνει ο Σκιαδαρέσης την καταγγελία του Ψάλτου

Φιλιππίδης - Φον Δημητράκης: Επαθε θλάση και φλεγμονή - Εκτός από το ξύλο στην σκηνή, τον έδειρε και έξω από το καμαρίνι του - Σκιαδαρέσης: Θα καταθέσω, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια

Μία ημέρα μετά τη σοκαριστική καταγγελία από τον δικηγόρο του για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου μίλησε ο ίδιος για τη βίαιη συμπεριφορά που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Φον Δημητράκης» που είχε ανέβει την περίοδο 2013-2015. Ο ηθοποιός που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης τόνισε στο Mega ότι αυτό που τον κινητοποίησε να μιλήσει ήταν η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα και βλέποντας και ακούγοντάς την αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Η πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά. Θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Φιλιππίδης στον δικηγόρο του, Γιώργο Γεραρή, με το οποίο του ζητεί να ανακαλέσει, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του. «Δεν έχει να ανακαλέσει τίποτα ο κ. Γεραρής, πολύ περισσότερο εγώ. Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων, είναι εννιά μάρτυρες που έχουν την πρόθεση, και έχον δοθεί τα ονόματά τους στην καταγγελία που έγινε στο σωματείο», σημείωσε.

Υποστήριξε ότι όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής. «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», δήλωσε ο ηθοποιός. «Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής και ψέματος σε αυτά που ακούσατε», είπε ο κ. Ψάλτου αναφορικά με τα όσα περιέγραψε ο δικηγόρος του. O κ. Ψάλτου περιέγραψε λεπτομερώς τη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε από εκείνον. Όπως είπε, η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2013 με τον κ. Ψάλτου ως εξωτερικό συνεργάτη και στη συνέχεια ανέβασαν την παράσταση «Φον Δημητράκης».

Φιλιππίδης – Φον Δημητράκης: Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου κατήγγειλε ότι δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, το οποίο ορισμένες φορές γινόταν με τηλέφωνο. Από τον ξυλοδαρμό ο κ. Ψάλτου υποστηρίζει ότι έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο εξώδικο ο Πέτρος Φιλιππίδης χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου «ψευδείς και συκοφαντικούς», ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει «δεν έχει εκμεταλλευτεί ποτέ θεατρική σκηνή ή οποιοδήποτε έργο για να ασκήσει οποιαδήποτε μορφής βία λεκτική, σωματική ή σεξουαλική. Παράλληλα ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς μέσα σε τρεις ημέρες.

Φιλιππίδης – Φον Δημητράκης: Επιβεβαιώνει ο Σκιαδαρέσης

Τη νέα σοβαρή καταγγελία από ηθοποιό κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για σωματική κακοποίηση επιβεβαιώνει ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος ήταν παρών την ώρα του συμβάντος, μίλησε για ανεξήγητη έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη. «Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον […] και χάρη στην παρέμβαση των υπολοίπων τον σταματήσαμε για να μην συμβούν τα χειρότερα» τόνισε.. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης υποστήριξε πως, αν κληθεί, θα καταθέσει στις Αρχές. «Αν χρειαστεί, βεβαίως, εννοείται πως θα καταθέσω, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια».

Φιλιππίδης Σοφικό: Συνθήματα στο σπίτι

Ανεπιθύμητος… παντού φαίνεται πως είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά τις καταγγελίες από πολλούς συναδέρφους του για σεξουαλική, αλλά και σωματική κακοποίηση. Όπως φαίνεται λοιπόν, ούτε οι κάτοικοι του Σοφικού Κορινθίας τον θέλουν στην περιοχή τους. Κάποιοι πήγαν και έγραψαν συνθήματα εναντίον του ηθοποιού στους τοίχους της εξοχικής κατοικίας του στο Σοφικό, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την δράση του πρωταγωνιστή του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Αφού γράφτηκαν τα συνθήματα, προφανώς ο ηθοποιός ενημερώθηκε για το τι συνέβη, και έτσι εξηγείται το γεγονός ότι αυτά καλύφτηκαν με μαύρη μπογιά, ώστε οι διερχόμενοι να μην μπορούν να δουν τι έχει γραφτεί. Μάλιστα, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περιοχή των Ιωαννίνων, απ’ όπου ο ηθοποιός κατάγεται, καθώς αρκετοί κάτοικοι όταν ξέσπασε το θέμα με τις καταγγελίες ξεκαθάριζαν ότι ο ηθοποιός είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή τους.

Από πού άρχισαν όλα

Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, και οι καταγγελίες που υπέβαλαν οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ζητώντας τη διαγραφή του, ήταν η κορυφή του παγόβουνου για τον ίδιο. Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, για παράδειγμα, στην καταγγελία της αναφέρει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έμπαινε μέσα στο καμαρίνι της και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα της, μπροστά από τον οποίο καθόταν εκείνη.

«Το έτος 2000, σε ηλικία 24 ετών, συνεργάστηκα με τον καταγγελλόμενο. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας ο καταγγελλόμενος σταδιακά με απομόνωσε με διάφορα τεχνάσματα από τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου και φρόντισε να έχω δικό μου καμαρίνι, με την πρόφαση (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) ότι θα ερμήνευα τον βασικό γυναικείο ρόλο του έργου. Το καμαρίνι αυτό βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο δικό του» αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της η γνωστή ηθοποιός. Η ίδια προσθέτει ότι ο ίδιος είχε τα κλειδιά για το καμαρίνι της καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της συνεργασίας τους, μπαινοβγαίνοντας σε αυτό χωρίς να χτυπά και ορισμένες φορές κλειδώνοντας την πόρτα πίσω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις