Αθήνα

°C

Πέμπτη

22

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσικνοπέμπτη 2021 κορονοϊός: Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς στην ενημέρωση
ΕΛΛΑΔΑ

Τσικνοπέμπτη 2021 κορονοϊός: Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς στην ενημέρωση

Τσικνοπέμπτη 2021 κορονοϊός: Παράλληλα την παράταση του lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου για την Αττική και άλλες 5 περιοχές ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Την Τσικνοπέμπτη ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες. Δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα», διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής (26/2). «Ας περάσουμε την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο για να μην βρεθούμε μετά από μέρες αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της πανδημίας», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τονίζοντας ότι θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και τα SMS.

Παράλληλα την παράταση του lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου για την Αττική και άλλες 5 περιοχές ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως αναμένονταν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εξακολουθεί να παρατηρείται στη χώρα. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, από αύριο στις 6 το πρωί, μέχρι τις 6 το πρωί της 8ης Μαρτίου παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένης επιτήρησης (βαθύ κόκκινο) οι Περιφερειακές Ενότητες:

Αττικής

Αρκαδίας

Αχαΐας

Εύβοιας (πλην Σκύρου)

Παραμένουν στο κόκκινο επίσης οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Παπαευαγγέλου: Μας προβληματίζει ότι δεν παρατηρήθηκε η αναμενόμενη μείωση κρουσμάτων

Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό ακόμα, με περισσότερα από 12.000 ενεργά κρούσματα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.

«Δεν παρατηρήθηκε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου», όπως αναμέναμε, είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη ιδιαίτερα στην Αττική. Λόγω ίσως κούρασης, τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει ακόμα, σημείωσε, και επανέλαβε τη σημασία της ατομικής ευθύνης και τήρησης των μέτρων προστασίας.

Είχαμε πολλές «μικρές πυρκαγιές» στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας, που προέρχονται από συνεστιάσεις σε σπίτια, εργασιακούς χώρους, κλειστές δομές, ενώ τους επιστήμονες ανησυχεί η αύξηση των νοσηλειών, των διασωληνωμένων ασθενών και η διασπορά των μεταλλάξεων (βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ενώ ταυτοποιήθηκε και το νέο στέλεχος της Ουγκάντας).

Στην επικράτεια, το επιδημιολογικό φορτίο παρέμεινε σταθερό, με τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών να ανέρχεται σε 1.500 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια υπολογίζεται στα 12.000 κρούσματα. Μίλησε για αύξηση στον αριθμό των νέων νοσηλειών, που ξεπέρασαν τα 2.500 άτομα, σημειώνοντας ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, με το 88% των ΜΕΘ Covid να είναι κατειλημμένες. Την τελευταία εβδομάδα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου παρατηρήθηκε αύξηση των θανάτων, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις