Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχόσπιτο κάνναβη: 20 δενδρύλλια και 12.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχόσπιτο κάνναβη: 20 δενδρύλλια και 12.000 ευρώ

Τροχόσπιτο κάνναβη: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης-καλλιεργητής και διαπιστώθηκε η εγκατάσταση κάμερας για την επίβλεψη του χώρου

Σε ένα από τα τρία τροχόσπιτα, που είχε σταθμεύσει, σχεδόν μόνιμα, σε αγρόκτημα, δίπλα ακριβώς από την κύρια κατοικία του, έκρυβε το μυστικό της απαγορευμένης καλλιέργειας, ο ιδιοκτήτης τους στη Ζάκυνθο. Σε ειδικά σημεία του τροχόσπιτου, είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και μέσα από τις κάμερες, παρακολουθούσε την κίνηση έξω από αυτό, όσο στο εσωτερικό του τροχόσπιτου δούλυαν στο φουλ τα μηχανήματα. Όμως και με τις κάμερες, δεν μπόρεσε να δει την ομάδα των αστυνομικών που πλησίασαν τα τροχόσπιτα και ξεκίνησαν την έρευνα για να ανακαλύψουν το μυστικό της καλλιέργειας. Όπου «καλλιέργεια» δεν ήταν τίποτε άλλο από την υδροπονική, με στόχο τη γιγάντωση δενδρυλλίων κάνναβης, σε κλειστό χώρο με συστήματα εξαερισμού, λάμπες, συστήματα εξαερισμού και άλλα.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο, υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου και διασταύρωσης στοιχείων -εξακρίβωσης χώρων, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας ταυτοποίησαν τον καλλιεργητή και πιστοποίησαν τη δράση του.

Χασίς

Τροχόσπιτο κάνναβη: Τρία τροχόσπιτα

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά την οποία συνελήφθη ο ημεδαπός καλλιεργητής και διαπιστώθηκε ότι σε αγρόκτημα δίπλα στην οικία του, διατηρούσε τρία τροχόσπιτα. Στο ένα από αυτά είχε διαμορφώσει πλήρες εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, με εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης, ενώ στους λοιπούς χώρους διαχείρισης του εντοπίστηκαν ποσότητες κάνναβης.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, στην οικία του και στα τροχόσπιτα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 20 δενδρύλλια κάνναβης, μήκους έως ένα μέτρο, 1.800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης , πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης -θερμικοί λαμπτήρες με κάτοπτρο, μετασχηματιστής, ανεμιστήρες κ.ά. Επίσης, το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, 1 κινητό τηλέφωνο και μία κάμερα παρακολούθησης με καταγραφικό. Προανάκριση για την υπόθεση, καταλήγει η Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις