Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΕΗ – Μαρκουλάκης: Και η “ΕφΣυν” τα βαζει με το Σωματείο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΣΕΗ – Μαρκουλάκης: Και η “ΕφΣυν” τα βαζει με το Σωματείο

ΣΕΗ - Μαρκουλάκης: Οχι απλώς φάουλ, αλλά ανατροπή και πέναλτι ήταν σύμφωνα με το σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών αυτό που έκανε ο ΣΕΗ

Με τον τον τίτλο «Μετά συγχωρήσεως», η «Εφημερίδα των Συντακτών» σήμερα στις πρώτες σελίδες όπου φιλοξενούνται τα πολιτικά παρασκήνια, σχολιάζει την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΗ «φωτογραφίζοντας» τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Οχι απλώς φάουλ, αλλά ανατροπή και πέναλτι ήταν σύμφωνα με το σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών αυτό που έκανε ο ΣΕΗ στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Υπενθυμίζουμε ότι η εκτενέστατη ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, μεταξύ άλλων φωτογράφιζε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη με τρόπο που χαρακτηρίστηκε αρνητικά ακόμα και από μέλη του Συλλόγου. Προφανώς η αναφορά της εφημερίδας σε φάουλ, έχει σχέση με την τοποθέτηση του Σπύρου Μπιμπίλα μετά τις αντιδράσεις, που δήλωσε σε σχέση με την έμμεση αναφορά στον Μαρκουλάκη «ότι αν έγινε ένα μικρό φάουλ από εκεί, έγινε ένα άλλο μεγαλύτερο φάουλ από αλλού…»

Γράφει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών

«Μετά συγχωρήσεως… εκεί στο ΣΕΗ, αλλά αυτό που κάνατε στον συναδελφό σας Κ.Μαρκουλάκη, χωρίς να τον κατονομάζετε, αλλά φωτογραφίζοντάς τον, δεν ήταν ένα… μικρό φάουλ. Ανατροπή και πέναλτι ήταν. Ολόκληρη η επιστολή ήταν επιεικώς απαράδεκτη και αν αποδέχεστε ότι υπήρξε σφάλμα εκ μέρους σας, θα έπρεπε να έχετε ζητήσει έστω μια συγνμώμη». Το σχόλιο υπογράφεται με τα αρχικά Σω. Μα.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είχε απαντήσει με μια εκτενή επιστολή σε συναδελφικό τόνο, όπου όμως εξηγούσε αναλυτικά όλους τους λόγους ένιωσε να τον προσβάλει η ανακοίνωση του ΣΕΗ. Ολόκληρη η επιστολή δημοσιεύεται σήμερα και στην Εφημερίδα Συντακτών στις σελίδες του Πολιτιστικού Ενθέτου. Ετσι, μετά τον Μάριο Αθανασίου, την Εβελίνα Παπούλια, την προφανή αλλαγή τόνου του Σπύρου Μπιμπίλα, αυξάνονται οι φωνές που μιλούν για κάτι περισσότερο από φάουλ του ΣΕΗ.

Εντωμεταξύ ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον μέσων ενημέρωσης που τον συκοφαντούν και θίγουν την τιμή και την υπόληψή του με ψεύδη.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Το εξώδικο του έχει πάει σε τέσσερα μέσα ενημέρωσης και έχει ενδιαφέρον ότι εστιάζει σε 11 σημεία που αποτελούν την απόλυτη αλήθεια, όπως υπογραμμίζει:

1.Ότι απεχθάνομαι και καταδικάζω κάθε έννοια, σκέψη και πράξη παιδεραστίας, βιασμού και παρενόχλησης οποιοασδήποτε μορφής και κάθε ένοχο τέτοιας πράξης

2. Ότι τιμώ και σέβομαι κάθε θύμα τέτοιας πράξης, είτε βρίσκει τη δύναμη να την καταγγείλει είτε όχι

3.Ότι ουδέποτε είχα γνώση οποιασδήποτε τέτοιας πράξης

4.Ότι ουδέποτε συνέστησα οιονδήποτε από τους καλλιτέχνες που απασχολούν την επικαιρότητα σε οιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο

5. Ότι ουδέποτε μετέφερα σε οιοδήποτε νοσοκομείο οιοδήποτε από τα πρόσωπα που απασχολούν την επικαιρότητα, καλλιτέχνη ή άλλο

6. Ότι ουδέποτε συγκατοίκησα με οιοδήποτε τέτοιο πρόσωπο

7. Ότι ουδέποτε συγκέντρωσα μυστικά καλλιτέχνες για να τους μυήσω/στρατολογήσω σε οιοδήποτε πολιτικό κόμμα

8. Ότι ουδέποτε πρότεινα σε οιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο οιοδήποτε από τα πρόσωπα που απασχολούν την επικαιρότητα, καλλιτέχνη ή άλλο, για δάσκαλο, ούτε ορθοφωνίας, ούτε ρητορικής, ούτε άλλο

9.Ότι ουδέποτε διετέλεσα μυστικός σύμβουλος ή στενός φίλος οιουδήποτε πολιτικού προσώπου

10. Ότι ουδέποτε πρότεινα οποιοδήποτε πρόσωπο καλλιτέχνη ή άλλο σε οιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο για οιοδήποτε δημόσια ή πολιτική θέση, συμπεριλαμβανομένης αυτής του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

11.Ότι ουδέποτε ενεπλάκην εγώ ή οιοδήποτε κοντινό μου πρόσωπο σε οιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης οιουδήποτε σκανδάλου ή είδησης, συμπεριλαμβανομένων όσων απασχολούν την τρέχουσα επικαιρότητα.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Μαρκουλάκης – ΣΕΗ: Η απάντηση Μπιμπίλα στην επιστολή

Για την ανοιχτή επιστολή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ζούμε σκληρές και οδυνηρές μέρες και πάρα πολύ σημαντικές για εμάς στο ΣΕΗ που αυτή τη στιγμή βάλλεται πανταχόθεν και δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτό το πράγμα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που συμβαίνει. Εάν κάτι έχει στεναχωρήσει τον Κωνσταντίνο, ενώ είπαμε ότι μπορεί να έγινε κι ένα μικρό φάουλ μέσα σε αυτή την τετρασέλιδη δικιά μας ανακοίνωση που βεβαίως χτυπάει πρόσωπα και πράγματα και ήταν αποτέλεσμα πλειοψηφίας», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Εγώ καταλαβαίνω τη συναισθηματική του φόρτιση, την υποκειμενική του άποψη πάνω στο πώς αναγιγνώσκει κανείς μια ανακοίνωση, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι αν έγινε ένα μικρό φάουλ από εκεί, έγινε ένα άλλο μεγαλύτερο φάουλ από αλλού… Εάν οι περιρρέουσες ατμόσφαιρες λένε διάφορες πληροφορίες, οι περιρρέουσες ατμόσφαιρες δημιουργούν εντυπώσεις».

«Και γι’ αυτό θα παρακαλέσω το φίλο μου τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που τον ξέρω από παιδί, να αφήσουμε στην άκρη τα φάουλ τα δικά μας, τα φάουλ τα δικά του, τα φάουλ της κυβέρνησης, τα φάουλ της κυρίας Μενδώνη, να έρθει στο σωματείο του που έχει πάρα πολλά χρόνια να έρθει, να μιλήσουμε, να συναποφασίσουμε ορισμένα πράγματα και να μην απέχει. Πολλοί ηθοποιοί απείχαν όλα αυτά τα χρόνια, όλοι οι άνθρωποι σαν τον Κωνσταντίνο δεν ψήφιζαν, απείχαν και δεν πλήρωναν ούτε τις συνδρομές τους. Καλώ το φίλο μου τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να έρθει να τα βρούμε, να αφήσουμε στη μπάντα τα φάουλ και να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα των ηθοποιών που πεινάνε, αυτό έχει σημασία για μένα», τόνισε επίσης ο Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στην εκπομπή T Live.

Μαρκουλάκης: Θέση πήρε και ο Μάριος Αθανασίου

Θέση υπέρ του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στη διαμάχη του με το ΣΕΗ για την ανακοίνωση που εξέδωσε και τον φωτογράφισε, παίρνει ο Μάριος Αθανασίου. Ο Μάριος Αθανασίου τόνισε ότι το ΣΕΗ οφείλει «να του ζητήσει δημοσίως συγγνώμη» καθώς εκθέτει τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη χωρίς λόγο.

«Οφείλει το ΣΕΗ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να ανασκευάσει την ανακοίνωση που φωτογραφίζει τον Μαρκουλάκη. Είναι ατόπημα και εκθέτει χωρίς λόγο. Δεν έχουμε ανάγκη τέτοιων κρίσεων, έχουμε ανάγκη δικαιοσύνης και κάθαρσης».

Ανάρτηση Αθανασίου για Μαρκουλάκη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις