Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

19

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηρωίνη Έβρος: 23χρονος Αλγερινός σε ρόλο ντίλερ
ΕΛΛΑΔΑ

Ηρωίνη Έβρος: 23χρονος Αλγερινός σε ρόλο ντίλερ

Ηρωίνη Έβρος: Σε εξέλιξη έρευνα της Ασφάλειας Κομοτηνής για τον εντοπισμό του καρτέλ σε Τουρκία και Ελλάδα, που πνίγει τη χώρα μας στην ηρωίνη.

Μετέφερε τρομακτική ποσότητα ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου, ως μέλος καρτέλ που εδρεύει στη γείτονα χώρα και την πούλησε σε… λάθος αγοραστή. Ως ενδιαφερόμενος, κάπου εκεί στις όχθες του ΄Εβρου, εμφανίστηκε αστυνομικός(!) της Ασφάλειας Κομοτηνής, ενώ οι συνάδελφοί του, στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης, είχαν πάρει αθέατοι θέσεις σε διάφορα σημεία με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Όταν ο 23χρονος Αλγερινός, μέλος του καρτέλ στην Τουρκία, παρέδωσε τρία κιλά και 400 γραμμάρια ηρωίνης στον αστυνομικό, βρέθηκε με χειροπέδες! Από τα διαθέσιμα στοιχεία οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών, προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τους συνεργάτες του καρτέλ και στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα και να κόψουν ένα ακόμη πλοκάμι των συμμοριών που φέρνουν θάνατο από την τουρκία στην ελλάδα.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με την αστυνομία, «συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με λιμενικούς της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών». Ειδικότερα, συνεχίζει η Αστυνομία, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος το οποίο μεταφέρει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση.

Ηρωίνη

Ηρωίνη Έβρος: Το κρίσιμο ραντεβού

«Αναλυτικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «στο πλαίσιο κατάλληλων ανακριτικών πράξεων, ορίστηκε ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών όπου εμφανίσθηκε ο δράστης, ο οποίος προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα στη Χώρα μας και πούλησε σε αστυνομικό που προσποιούνταν τον αγοραστή 3.427 γραμμάρια ηρωίνης, έναντι του ποσού των 48.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν οχτώ νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 3.427 γραμμαρίων, ένα σακίδιο και ένα κινητό τηλέφωνο». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Δεύτερη επιχείρηση στην Καβάλα

Σε δεύτερη επιχείρηση αστυνομικοί της δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας, συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη Αλβανό υπήκοο, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία ότι ήταν ο προμηθευτής με ποσότητες κοκαίνης, των μελών συμμορίας, που τη διακινούσαν στην Καβάλα και τη Θάσο. Σε χώρο της οικίας του δράστη οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένη μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία και κατασχέθηκε. Υπενθυμίζεται ότι είχαν συλληφθεί στην Καβάλα τρεις αλβανοί, μέλη συμμορίας που διακινούσε την κοκαΐνη. Συμμορία που ήταν καλά οργανωμένη με αρχηγό ο οποίος φρόντιζε για την προμήθεια της σπείρας με ναρκωτικά και να κατευθύνει τα υπόλοιπα μέλη, που ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη στη Θάσο, την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνησή τους.

Με λεωφορείο της γραμμής

Κατά της διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε αρχικά ο ένας δράστης να επιβαίνει σε λεωφορείο προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη και να μεταφέρει δύο νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 146,4 γραμμαρίων. Ακολούθως, στην Κεραμωτή Καβάλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν ακόμη ένα μέλος της σπείρας, το οποίο ανέμενε για τη μεταφορά τον ναρκωτικών στη Θάσο. Στη συνέχεια, σε ορεινή – δασική περιοχή του νησιού εντοπίσθηκαν κρυμμένοι σε παράπηγμα οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την επικείμενη σύλληψη τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ο ένας από αυτούς ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο δεύτερος διέφυγε και αναζητείται.

Το αποτέλεσμα των ερευνών

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών στη Θάσο, βρέθηκαν δύο ολοκληρωμένα συστήματα για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο αποτελούμενα από λαμπτήρες, ανακλαστήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές κ.α., εντός των οποίων καλλιεργούνταν 16 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 1,7 μέτρων, καθώς και 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 21 γραμμαρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις