Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το κοντέινερ του “λευκού θανάτου”
ΕΛΛΑΔΑ

Το κοντέινερ του “λευκού θανάτου”

Οι ρόλοι των "κεφαλών" της οργάνωσης

Σε βίντεο, που κόβει την ανάσα και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, πάνοπλοι άνδρες της Ε..Κ.Α.Μ πραγματοποιούν έφοδο σε χώρο αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και προχωρούν στη σύλληψη μέλους της εγκληματικής ομάδας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσα σε κοντέϊνερ, ιδιοκτησίας του ατόμου, που συλλαμβάνεται,  όταν ανοίγουν την πόρτα του, βρίσκουν πάνω από 2 κιλά και 600 γραμμάρια «λευκού θανάτου», ποσότητα η οποία δεσμεύτηκε επί τόπου. Από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν συνολικά πέντε μέλη της οργάνωσης, ενώ στην ογκώδη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται άλλα 18 άτομα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ,  εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η  οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση,  πραγματοποιήθηκε  από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε. «Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης», αναφέρει η Δίωξη «προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Ο αρχηγός

Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος βασικών μελών της οργάνωσης ως εξής:

50χρονος, αρχηγικό μέλος, είχε αναλάβει την ανεύρεση, νόθευση και επανασυσκευασία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την προμήθεια των υπολοίπων μελών.

Ο ιδιοκτήτης του κοντέινερ

59χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών καθώς και των απαραίτητων εργαλείων σε εμπορευματοκιβώτιο ιδιοκτησίας του, ενώ παρέδιδε τα ναρκωτικά στο αρχηγικό μέλος για την περαιτέρω διακίνησή τους.

Οι μεσάζοντες

61χρονος και 46χρονη, μεσάζοντες του αρχηγικού και των λοιπών μελών, είχαν αναλάβει την παραλαβή, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών.

55χρονος (μη συλληφθέντας), υποβοηθούσε τους διακινητές των ναρκωτικών.

Το ζευγάρι των πωλητών

68χρονος και 46χρονη (μη συλληφθείσα), είχαν αναλάβει την περαιτέρω πώληση των ναρκωτικών σε περιοχές της Αθήνας».

Τα κατασχεθέντα

Από τις σωματικές έρευνες καθώς και από τις έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 κιλά και 646,88 γραμμ. ηρωίνης, 9 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, 6 κιλά και 730 σκόνης, άγνωστης χημικής σύστασης, 15.825 ευρώ και 51 δολάρια, 16 κινητά, 6 ζυγαριές, 3 οχήματα, μοτοσυκλέτα και εξοπλισμός νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών. Από τις έως τώρα έρευνες, επισημαίνει η Αστυνομία,  έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 200 συναλλαγές – αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες, καταλήγει η επίσημη ενημέρωση, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπόλοιπων μελών συνεχίζονται.

Όπως γίνεται αντιληπτό είναι πολλά τα στοιχεία, που ήδη είχαν περιέλθει στην κατοχή των αστυνομικών της Δίωξης, αφού στη διάρκεια της παρακολούθησης, στάθηκαν μάρτυρες 200 συναλλαγών της θανατηφόρας «άσπρης σκόνης». Όμως, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο προστέθηκε στη διάρκεια των συλλήψεων και των κατασχέσεων. Πρόκειται για τα 18 κινητά τηλέφωνα η εξέταση των οποίων θα ανοίξει ολόκληρη τη…βεντάλια των επαφών της οργάνωσης, όχι μόνο σε επίπεδο πώλησης, αλλά και προμήθειας των μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις