ΚΥΡΙΑΚΗ

07

ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Η βίλλα των οργίων: Πού γυρίστηκε η ξεκαρδιστική ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η βίλλα των οργίων: Πού γυρίστηκε η ξεκαρδιστική ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

Το ”Η βίλλα των οργίων” είναι ελληνική κινηματογραφική κωμωδία του 1964 σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Κάκια Αναλυτή το οποίο είχε αρχικά παιχτεί ως θεατρικό έργο από το ζεύγος Αναλυτή – Ρηγόπουλου με μεγάλη επιτυχία.

Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γεράσιμου Σταύρου. Πολλές από τις σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στο θρυλικό καφενεδάκι Αλάσκα στο κέντρο του Κεφαλαρίου. Στην Αλάσκα γυρίστηκαν ακόμα η «Βουλευτίνα», με την Ρένα Βλαχοπούλου, η ”Δεσποινίς Διευθυντής”, το ”Κορίτσια για Φίλημα”, το ”Μερικοί το προτιμούν Κρύο”.

Πηγή: Newsbeast
Καφενείο Αλάσκα

Η υπόθεση της ταινίας

Η ταινία αρχίζει με την έφοδο ανδρών της χωροφυλακής σε βίλλα όπου συλλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλους και τον διευθυντή ασφαλιστικής εταιρείας και υποψήφιο βουλευτή Χάρη Ζάβαλο τον οποίο υποδύεται ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Ο υποψήφιος βουλευτής, αλλά και οι άλλοι συλληφθέντες οδηγούνται γυμνοί, καλυμμένοι με σεντόνια, στο αυτόφωρο. Ο Ζάβαλος συλλαμβάνεται μαζί με την υποψήφια ερωμένη του Εύα (Μέλπω Ζαρόκωστα), σύζυγο υπαλλήλου του.

Στην πορεία του έργου αποκαλύπτεται ότι η επ’αυτοφώρω σύλληψη έχει στηθεί από την Εύα και το σύζυγό της για να παγιδεύσουν το Ζάβαλο και να του αποσπάσουν χρήματα. Επιπλέον, στην πλοκή του έργου παίρνει μέρος και η ιδιοκτήτρια της βίλας κα Δόμνα (Ρίτα Μουσούρη), η οποία για να προστατεύσει τους πελάτες της, εξέχοντα μέλη της κοινωνίας, δίνει το καρνέ με τον τηλεφωνικό κατάλογο όλων των πελατών της σε μια κλέφτρα, τη Βιολέτα (Κάκια Αναλυτή), ώστε να μην τη βρουν οι χωροφύλακες. Η Βιολέτα απειλεί να παραδώσει το καρνέ στη χωροφυλακή και ζητά ως αντάλλαγμα από τον Ζάβαλο να αναγνωρίσει το παιδί που έχουν κάνει μαζί. Στο μεταξύ γνωρίζεται με ένα νεαρό δημοσιογράφο που προσπαθεί να την πείσει να του δώσει το καρνέ, με τον οποίο τελικά ερωτεύονται, ενώ ο Ζάβαλος αναγνωρίζει το παιδί.