Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμοί Ελλάδα μέχρι σήμερα: Πάνω από 720.000 κατά του κορονοϊού
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί Ελλάδα μέχρι σήμερα: Πάνω από 720.000 κατά του κορονοϊού

Εμβολιασμοί Ελλάδα μέχρι σήμερα: Πάνω από 720.000 εμβολιασμοί.

Τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την πορεία της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού παρέθεσαν σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε την καθημερινότητα όλων μας και αποσυντόνισε πολλές δραστηριότητες όπως και υποχρεώσεις μας. Ένας τομέας που επηρεάστηκε αρνητικά είναι αυτός της προληπτικής ιατρικής», ανέφερε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου. «Γνωρίζουμε όλοι ότι εκτός από τον εμβολιασμό για την Covid-19 υπάρχουν εμβόλια που πρέπει να γίνονται σε ενηλίκους και παιδιά για άλλα νοσήματα, όπως η γρίπη και ο πνευμονιόκοκκος», υπογράμμισε.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών έκανε ειδική αναφορά στο πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται οι κοινοί εμβολιασμοί κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. «Τα κενά σε εμβολιασμούς μπορούν να εμφανίσουν άλλα λοιμώδη νοσήματα», επεσήμανε. Μάλιστα είπε πως τα υπόλοιπα εμβόλια πρέπει να γίνονται 14 μέρες πριν ή μετά από αυτό του κορονοϊού. «Η εκρίζωση του κορονοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορoνοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολισμό». «Οι εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων του κορονοϊου είναι πάρα πολύ γρήγορες, τόσο που αν κανείς δεν ανοίξει βιβλίο ή ίντερνετ για 2 μέρες, κινδυνεύει να μείνει πίσω στη γνώση», σημείωσε.

Ενημέρωση για τον κορονοϊό

Πάνω από 720.000 εμβολιασμοί

Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τις 720.000 εμβολιασμούς και σήμερα έχουν διενεργηθεί 30.000 εμβολιασμοί, ανέφερε κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού. Για τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι σήμερα παραλάβαμε από την εταιρία Pfizer 112.000 δόσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις