Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Υπόθεση Λιγνάδη – ξένα ΜΜΕ: Τον γύρο του κόσμου κάνει το “Ελληνικό #Metoo”
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Λιγνάδη – ξένα ΜΜΕ: Τον γύρο του κόσμου κάνει το “Ελληνικό #Metoo”

Υπόθεση Λιγνάδη - ξένα ΜΜΕ: Εκτενή δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

Ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη με διεθνή ΜΜΕ να κάνουν εκτενή δημοσιεύματα για τις καταγγελίες που προκάλεσαν σάλο στη χώρα μας. Δημοσίευμα των New York Times με τίτλο “ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό”, αναφέρει ότι συνελήφθη ο πιο γνωστός από πολλούς καλλιτέχνες που έχουν καταγγελθεί τον τελευταίο καιρό και συγκλονίζουν τον κόσμο της Τέχνης στην Ελλάδα ενώ σημειώνει ότι οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί είναι οι πιο σοβαρές από τις υποθέσεις των καταγγελιών.

Με τίτλο “Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό”, το BBC κάνει αναφορά στην υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ενώ επισημαίνει ότι το κίνημα ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου στο χώρο του αθλητισμού.

“Ύποπτος για βιασμό 14χρονου ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου”

Στην υπόθεση Λιγνάδη, αναφέρεται και το ιταλικό πρακτορείο ANSA με δημοσίευμα που έχει τίτλο “#MeΤoo στην Ελλάδα. Συνελήφθη ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Ύποπτος για βιασμό 14χρονου αγοριού. Αρνείται τις κατηγορίες”.

Και στη Γαλλία έχει απασχολήσει το συγκεκριμένο θέμα, με το France 24 να δημοσιεύει θέμα με τίτλο “Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας κατηγορείται για βιασμό”. Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για την υπόθεση.

Τέλος, το EURONEWS σε θέμα του με τίτλο “Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό”, επισημαίνει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης εις βάρος της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ενώ σημειώνει γενικότερα τις πολιτικές διαστάσεις που έχει αποκτήσει η υπόθεση.

Δείτε ακόμη
Η ΝΔ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ για Λιγνάδη: «Πώς γίνεται να υπάρχει συγκάλυψη όταν έγινε δεκτή η παραίτησή του από την πρώτη μέρα;»
“Είσαι ένα λουλούδι, άφησέ με να σε κόψω πριν μαραθείς” – Πώς πλησίαζε ο Λιγνάδης τα παιδιά
“Μα εσύ ήσουν φίλη του Λιγνάδη, τώρα τι έγινε;” – Η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου απαντά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις