Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Έκτακτα καιρικά φαινόμενα: Η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για τις θεομηνίες
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μητσοτάκης – Έκτακτα καιρικά φαινόμενα: Η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για τις θεομηνίες

Μητσοτάκης - Έκτακτα καιρικά φαινόμενα: Aποκλειστικές πληροφορίες της Alpha freepress.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Alpha freepress.gr επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία από το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία θα καθετοποιούνται οι αρμοδιότητες Περιφέρειας, Δήμων, ΔΕΔΔΗΕ και Δασαρχείου αναφορικά με έκτακτα φαινόμενα θεομηνιών. Ήδη ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη όσο και με τον αναπληρωτή Στέλιο Πέτσα προωθούν το σχετικό νόμο, ο οποίος έρχεται σύντομα στη Βουλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για ένα κλαδί έως σήμερα είχαν αρμοδιότητα Αστυνομία, Δήμος, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και Δασαρχείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εντολές Μητσοτάκη προς τον υπουργό Ενέργειας κ. Σκρέκα είναι ”σε 24 ώρες να έχουν όλοι ρεύμα στις πληγείσες περιοχές”. Να τονιστεί ότι νωρίτερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κ. Ταραντίλης τόνισε ”συναισθανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλοί συμπολίτες μας από την κακοκαιρία».

Όσα δήλωσε ο Χρήστος Ταραντίλης

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν να μην υπάρξουν θύματα και οδηγοί εγκλωβισμένοι και να υπάρξουν γρήγορες αποκαταστάσεις της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης, ενώ έκανε λόγο για μία από τις εντονότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 40 χρόνων. «Τα προβλήματα προέκυψαν κυρίως από τις πτώσεις δέντρων», είπε ο εκπρόσωπος. ”Από τη Δευτέρα πολλές περιοχές στη χώρα μας -και ιδιαιτέρως η Αττική- βρέθηκαν αντιμέτωπες με σφοδρά καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης”.

Δυστυχώς, πολλοί συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν. Συναισθανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση. «Πρώτη προτεραιότητα όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ήταν να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, να μην υπάρξουν θύματα, να μην υπάρξουν οδηγοί εγκλωβισμένοι στους δρόμους, να διατηρηθεί η επικοινωνία και η τροφοδοσία με χωριά τα οποία συνήθως αποκλείονται και φυσικά να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι διακοπές ρεύματος και νερού ιδίως στην Αττική όπου κάθε δύο λεπτά είχαμε ένα δέντρο το οποίο έπεφτε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Κι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα με τη διαδικασία του εμβολιασμού που για λόγους προφανείς πρέπει να συνεχίζεται και να ξετυλίγεται βάσει ενός πολύ αυστηρά προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις