Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / MasterChef 5 κάρτα ασυλίας: Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που δόθηκε ποτέ
LIFESTYLE

MasterChef 5 κάρτα ασυλίας: Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που δόθηκε ποτέ

MasterChef 5 κάρτα ασυλίας: Αποκαλύφθηκε στο χθεσινό επεισόδιο το πλεονέκτημα του MasterChef 5.

Αποκαλύφθηκε στο χθεσινό επεισόδιο το πλεονέκτημα του MasterChef 5, το οποίο η παραγωγή χαρακτηρίζει και το πιο ισχυρό που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στον διαγωνισμό. Στην πρώτη δημιουργική δοκιμασία ο σεφ από την Πάτρα, Νίκος Σκορδάκης, ετοίμασε το καλύτερο πιάτο και ήταν εκείνος που πήρε την κάρτα ασυλίας. Μια κάρτα που έδινε όμως στον κάτοχό της και ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που θα επηρέαζε όλο το παιχνίδι, ως το τέλος του «MasterChef 5».

Η ομαδική διαδικασία του «MasterChef 5» προέβλεπε δύο ομάδες με τρεις υπαρχηγούς και μια διαδικασία αλλαγής πόστου. Αφού οι αρχηγοί διάλεξαν τους παίκτες για τις ομάδες τους, όπως έχουμε συνηθίσει στο «MasterChef 5», o Σωτήρης Κοντιζάς αποκάλυψε το πλεονέκτημα στον Νίκο Σκορδάκη. Ο παίκτης είχε τη δυνατότητα να φτιάξει την ομάδα με την οποία θα μαγειρεύει ως το τέλος του παιχνιδιού στο «MasterChef 5». Φυσικά, με αυτό το δεδομένο, έπρεπε να γίνουν ορισμένες ανακατατάξεις, καθώς η «τριάδα της φωτιάς» και η Μαρίνα ήθελαν διακαώς να βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Και εκεί είδαμε ένα αλαλούμ με τον Νίκο να ανταλλάσει τον Πάνο με την Μαρίνα, μετά να αλλάζει την Μαρίνα με την Ανούς και αμέσως μετά να αλλάζει την Ανούς με τον Τζιοβάνι.

Πλέον το MasterChef χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα με την Κόκκινη και την Μπλε ομάδα που θα είναι αντίπαλες μέχρι το τέλος του μαγειρικού διαγωνισμού. Ο Νίκος παραχώρησε την αρχηγία του στον Αλέξανδρο Ακριτίδη κι η Κόκκινη επέλεξε ως αρχηγό τον Γιάννη Αυλωνίτη. Οι αρχηγοί μπορούν να δοκιμάσουν και να δώσουν συμβουλές αλλά όχι να μαγειρέψουν κι οι υπαρχηγοί που θα είναι τρεις σε κάθε ομάδα θα μπορούν να επιβλέπουν είτε το κρέας είτε το ψάρι είτε το γλυκό από την μαγειρική δοκιμασία που ετοιμάζεται με τρία πρωτότυπα αλλά και τρία αντίγραφα πιάτα.

MasterChef: Ο αρχηγός τα «έχωσε» σε συμπαίκτες και… δημοσιογράφους!

Τα δύσκολα ξεκίνησαν στο MasterChef 5 αφού οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην πρώτη ομαδική δοκιμασία. Έπρεπε να φτιάξουν από τρία πιάτα πρωτότυπα με κρέας, ψάρι και γλυκό και οι εντάσεις δεν έλειψαν λόγω της πίεσης χρόνου.

Ο Γιάννης, ως αρχηγός της Κόκκινης ομάδας, ο οποίος δήλωσε εξ΄αρχής ότι είναι ιδιαίτερα νευρικός, έβαλε τις φωνές στον Διονύση καθώς ο χρόνος τους πίεζε ασφυκτικά και θα έπρεπε να γίνει αλλαγή στα άτομα που θα έρχονταν να μαγειρέψουν στον πάγκο. Ο ίδιος φώναζε στο Διονύση να βάλει το κρέας μέσα στον φούρνο με ένα ταψάκι κι ο Διονύσης μέσα στο χάος της στιγμής «πάγωσε» και δεν ήξερε τι να κάνει. Εκτός των άλλων, ο αρχηγός δεν δίστασε να τα «χώσει» μέχρι και στους δημοσιογράφους.

MasterChef Ιωαννης: Ποιος είναι ο νευρικός αρχηγός της κόκκινης ομάδας

Ο πολυταξιδεμένος Ιωάννης – «Let’s Cook», όπως τον φωνάζουν στις κουζίνες – αγαπά την πυγμαχία και την ηλεκτρονική μουσική. Δεν του αρέσει να χάνει, έχει εμπιστοσύνη στις γνώσεις του και μπορεί να κάνει μαγειρικά θαύματα με ένα κουνουπίδι. Ο μεγαλύτερος στόχος του είναι να κερδίσει 3 αστέρια Michelin.

MasterChef 5 Ιωάννης

MasterChef 5: Το απίστευτο σχόλιο του Σάκη Ρουβά

O Σάκης Ρουβάς είναι γνωστό ότι λατρεύει τη μαγειρική. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην παρακολουθεί Masterchef. Έτσι το μεσημέρι της Τετάρτης έκανε ένα επικό σχόλιο, καθώς σε ένα χιουμοριστικό στιγμιότυπο του «Masterchef» οι τρεις κριτές τραγουδούν ένα δικό του κομμάτι και μιμούνται τις κινήσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάνος Ιωαννίδης τραγουδά το «Άντεξα», προσαρμόζοντας τους στίχους, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μιμείται τις κινήσεις του Σάκη Ρουβά και τους ρωτάει αν είναι έτοιμοι, ενώ ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει λιώσει στα γέλια. Το εν λόγω στιγμιότυπο κυκλοφόρησε στα social με τη λεζάντα «Οι κολλητοί που είναι… κρυφο-Ρουβίτσες», με τον Σάκη Ρουβά να το αναδημοσιεύει στο προφίλ του στο Instagram, σχολιάζοντας: «Μπορείτε και καλύτερα». Μάλιστα, το αναδημοσίευσαν και οι σεφ με τη σειρά τους, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να λέει: «Κ. Ρουβά, μέχρι εκεί σηκώνεται το πόδι… Δεν πάει άλλο…».

Κουτσόπουλος Ρουβάς
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις