Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δωρεάν προϊόντα περιόδου στα σχολεία: Πρωτοπορεί η Νέα Ζηλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Δωρεάν προϊόντα περιόδου στα σχολεία: Πρωτοπορεί η Νέα Ζηλανδία

Δωρεάν προϊόντα περιόδου στα σχολεία: Η πρωθυπουργός της Νέα Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα θα δίνονται δωρεάν προϊόντων περιόδου στα σχολεία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε ότι θα διανείμει δωρεάν προϊόντα υγιεινής για την περίοδο στα σχολεία προκειμένου να καταπολεμήσει τη «φτώχεια της περιόδου». Όπως ανέφερε η ίδια, μελέτη έδειξε ότι σχεδόν μία στις 12 εφήβους δεν πηγαίνει σχολείο κατά τη διάρκεια της περιόδου της, καθώς δεν έχει πρόσβαση σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και προστασίας. «Οι νέες κοπέλες δεν πρέπει να χάνουν την εκπαίδευση λόγω ενός πράγματος που είναι φυσιολογικό για το ήμισυ του πληθυσμού», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας. «Η προσφορά δωρεάν προϊόντων προστασίας στο σχολείο είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσει η κυβέρνηση άμεσα τη φτώχεια, να βοηθήσει να αυξηθεί το ποσοστό σχολικής παρακολούθησης και να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία των παιδιών».

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει το project και θα κοστίσει περίπου 25 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (15 εκατ. ευρώ) για τρία χρόνια. Η Άρντερν εξήγησε ότι το πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια ενός πιλοτικού σχεδίου, την περασμένη χρονιά, που επέτρεψε σε περισσότερους μαθητές να ασχοληθούν με τις σπουδές τους και να πετύχουν καλύτερους βαθμούς και ακαδημαϊκά αποτελέσματα. Η «φτώχεια της περιόδου» επηρεάζει γυναίκες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να αγοράσουν σερβιέτες, ταμπόν ακόμα και παυσίπονα. Τον περασμένο χρόνο, η Σκωτία προχώρησε στη δωρεάν διάθεση προϊόντων προσωπικής υγιεινής για γυναίκες σε δημόσιους χώρους -στην πρώτη τέτοια απόφαση παγκοσμίως. Η Τζασίντα Άρντερν ανέλαβε χρέη Πρωθυπουργού το 2017 και είναι η νεότερη ηγέτιδα στον κόσμο. Το 2008 έγινε η νεότερη γυναίκα που ανέλαβε ποτέ την ηγεσία του Εργατικού κόμματος.

Τζασίντα Άρντερν Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Η διαφορετική ζωή της Τζασίντα Άρντερν

Η Τζασίντα πριν ασχοληθεί με την πολιτική είχε μία εντελώς διαφορετική  ζωή, εργαζόταν ως  DJ σε πολλά μαγαζιά στην Νέα Ζηλανδία. Μάλιστα το 2014 έπαιζε μουσική στο Laneway music festival του Ώκλαντ. Ωστόσο, την κέρδισε η πολιτική και το κόμμα των Εργατικών και άφησε πίσω της την παλιά ζωή. Πλέον, είναι μια κομψή και μοντέρνα μητέρα ενός παιδιού, με νέες και προοδευτικές ιδέες για τη χώρα. Είναι μαζί με τον Κλαρκ Γκέιφορντ, τηλεοπτικό παρουσιαστή και πατέρα του παιδιού της. Επιπλέον, ήταν η πρώτη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας από το 1990 που ήταν έγκυος, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά της. Η απόφασή της να απαγορεύσει τα αυτόματα όπλα στη χώρα, μετά την πολύνεκρη τραγωδία, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους πολίτες.

Τζασίντα Άρντερν Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Δείτε ακόμη:

Η αιχμάλωτη πριγκίπισσα και ο σκληρός σεΐχης, μια μεσαιωνική ιστορία το 2021
Πουλήθηκε διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ σε απίστευτη τιμή, κόστισε 156.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο
ΑΜΕΑ στο διάστημα για πρώτη φορά, η ESA αναζητάει υποψήφιους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις