Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νιγρίτα φυλακές: Πουλούσαν κινητά στους κρατουμένους
ΕΛΛΑΔΑ

Νιγρίτα φυλακές: Πουλούσαν κινητά στους κρατουμένους

Νιγρίτα φυλακές: Κοινωνική λειτουργός, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κρατούμενοι και ιδιώτες στο κύκλωμα.

Κοινωνική λειτουργός, που υπηρετούσε έως τώρα στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας,. με την κατηγορία της συμμετοχής σε δύο (!)εγκληματικές οργανώσεις,  οι οποίες έμπαζαν παράνομα και πωλούσαν σε κρατούμενους κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Από τους «αδιάφθορους» της  ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούνται στη δικογραφία,  δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι,  αλλά και τρεις ιδιώτες από τους οποίους και ξεκινούσε το «γαίτανάκι» της προώθησης των κινητών και των ηλεκτρονικών συσκευών. Στους τρεις ιδιώτες, περιλαμβάνεται ένα ζευγάρι Σεραίων και πρώην κρατούμενος των ίδιων φυλακών ο οποίος  γνώριζε την κοινωνική λειτουργό , αλλά και πρόσωπα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος της Νιγρίτας.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η κοινωνική λειτουργός,  φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που της πήραν κατάθεση ότι από την εμπλοκή της στα κυκλώματα και το ρόλο που έπαιζε σε κάθε παράνομη πώληση το κέρδος ήταν για το κύκλωμα από 400 έως και 600 ευρώ,  αλλά και ότι τον τελευταίο καιρό, συναισθανόμενη τη θέση  στην οποία είχε περιέλθει, κατέφυγε σε παρακολούθηση ψυχίατρου καθώς εκδήλωνε συνεχώς κρίσεις άγχους και πανικού. Η ίδια φέρεται επίσης να αποκάλυψε ότι τις παραγγελίες  για τις  αγορές κινητών τηλεφώνων, τις λάμβανε από τους κρατούμενους ο ιδιώτης κάτοικος Σερρών και ο οποίος  σε συνεργασία με τη σύζυγό του  εξασφάλιζε τα κινητά και της τα παρέδιδε για την εισαγωγή τους στη φυλακή. Εκεί, σε γενικές γραμμές παραδίδονταν σε κρατούμενους που εμπλέκονται και οι οποίοι τα  παρέδιδαν με τη σειρά τους στους ενδιαφερόμενους κρατούμενους.

Φυλακές

Νιγρίτα φυλακές: Δωροδοκία, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «συνελήφθησαν υπάλληλος και 2 έγκλειστοι Καταστήματος Κράτησης, καθώς και ιδιώτης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος κ.λπ. αδικήματα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα  υπάλληλοι και 2 έγκλειστοι του Καταστήματος Κράτησης, καθώς και  3  ιδιώτες. Και στις δύο ομάδες κύριο ρόλο είχε η υπάλληλος του Καταστήματος Κράτησης, καθώς εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της αναλάμβανε την εισαγωγή των κινητών τηλεφώνων κ.λπ. αντικειμένων έναντι αμοιβής». Στη συνέχεια, αναλύεται ο τρόπος δράσης των δύο οργανώσεων με κεντρικό πρόσωπο και στις δύο την κοινωνική λειτουργό:

Νιγρίτα φυλακές: Οι δύο ομάδες

«Η πρώτη εγκληματική ομάδα, που απαρτιζόταν από την υπάλληλο και 2 έγκλειστους του Καταστήματος Κράτησης καθώς και ιδιώτη, ενέχεται, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020, στην εισαγωγή στο Κατάστημα Κράτησης τουλάχιστον 8 κινητών τηλεφώνων, 2 συσκευών ηλεκτρονικού δρομολογητή ( router ), ακουστικών τηλεπικοινωνίας, καρτών SIM και αναβολικών χαπιών. Στη δεύτερη εγκληματική ομάδα συμμετείχαν -πέραν της υπαλλήλου- έγκλειστος και 2 ιδιώτες, οι οποίοι εντός του 2020, προέβησαν σε τουλάχιστον 5 παράνομες εισαγωγές κινητών τηλεφώνων».

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η υπάλληλος και ο ιδιώτης, μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος προηγουμένως της είχε παραδώσει δύο κινητά τηλέφωνα, ακουστικά, 2 κάρτες sim και συσκευασία κάρτας sim, προκειμένου να τα εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, έναντι χρηματικής αμοιβής 900 ευρώ.

Αστυνομικοί

Νιγρίτα φυλακές: Νέες έρευνες

Ακολούθησαν έρευνες στο χώρο εργασίας και στην οικία της υπαλλήλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3 κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, 2 συσκευές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi- F i), ακουστικά, φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB), ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, κινητό τηλέφωνο, 425 ευρώ και πακέτο σύνδεσης κινητού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε πτέρυγες, κοινόχρηστους χώρους και θαλάμους του Καταστήματος Κράτησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα sim και 8 αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα (σουβλιά).

Ευρήματα φυλακές
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις