Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Γιλντιρίμ: Ήταν καλή η… ομιλία Ταγίπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Γιλντιρίμ: Ήταν καλή η… ομιλία Ταγίπ

Ερντογάν Γιλντιρίμ: Μέρος της ομιλίας του Τούρκου προέδρου ήταν κλεμμένο από ομιλία του προκατόχου του Μπεναλί Γιλντιρίμ.

Η σχέση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τα social media είναι γνωστό ότι δεν είναι καλή. Κατά καιρούς έχει επιβάλει περιορισμούς ή έχει απαγορεύση τη χρήση τους ξεσηκώνοντας θύελλα εγχώριων και διεθνών αντιδράσεων. Για τον Ερντογάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελούν παρά ένα όπλο ξένων δακτύλων που επιτρέπει στους αντιπάλους του να συντονιστούν. Επόμενο ήταν οι χρήστες τους να του την… φυλάνε.

Και η ευκαιρία δόθηκε αναπόφευκτα. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε σε τελετή για τα 1.000 χρόνια από τη γέννηση του λαϊκού ποιητή Yunus Emre. Μέρος της ομιλίας του πάντως, όπως αποδεικνύεται, ήταν κλεμμένο από τον πρώην πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος έβγαλε πανομοιότυπο λόγο το 2017. Έτσι, αρκετοί ήταν οι χρήστες κυρίως του Twitter που τον έβγαλαν στη «σέντρα».

Ερντογάν Γιλντιρίμ: Copy – paste leader

Ο χρήστης «444syyh1» διαπίστωσε ότι μεγάλο μέρος των ομιλιών του Ερντογάν και του Γιλντιρίμ ήταν πανομοιότυπο και δημοσίευσε ένα βίντεο σε δύο οθόνες που δείχνει και τους δύο να λένε ακριβώς τα ίδια. «Copy – paste lider» γράφει ο χρήστης, εννοώντας ότι οι ηγέτες αντιγράφουν ο ένας τον άλλον. «Η γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπεται σε κατάλληλη γραπτή γλώσσα, γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των νέων μας» λένε και οι δύο ηγέτες.

«Οι άσκοπες συντομογραφίες, οι ξένες λέξεις, οι παράλογες εκφράσεις γίνονται συνηθισμένες μέρα με τη μέρα. Ο εθισμός της χρήσης ξένων λέξεων που βλέπουμε στις πινακίδες, την αλληλογραφία και τις συζητήσεις έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που απειλούν το μέλλον μας» συνεχίζουν Ερντογάν και Γιλντιρίμ, με διαφορά 4 χρόνια ο ένας από τον άλλον.

https://twitter.com/i/status/1361797903300366346

 

Ερντογάν Γιλντιρίμ: Λέξη προς λέξη

«Φαίνεται πως όταν ο Ερντογάν κατηγορούσε τους νέους στην Τουρκία σήμερα το πρωί (Τρίτη) και πως οι γλωσσικές τους δεξιότητες ήταν τόσο τρομερές, διάβαζε ακριβώς τις ίδιες λέξεις με εκείνες του τότε πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, το 2017. Λέξη προς λέξη» σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

Ερντογάν-Γιλντιρίμ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις