Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΔΕΔΔΗΕ διακοπές ρεύματος: Ακόμη στο σκοτάδι 25.000 νοικοκυριά
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΔΔΗΕ διακοπές ρεύματος: Ακόμη στο σκοτάδι 25.000 νοικοκυριά

ΔΕΔΔΗΕ διακοπές ρεύματος: Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ τα συνεργεία συνεχίζουν αυτήν την ώρα τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 16 γραμμών.

Περίπου 45.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, από τα 70.000 που είχαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σήμερα το πρωί, έχουν πάρει ρεύμα μέχρι στιγμής, ύστερα από τις συνδυασμένες προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του στρατού για διάνοιξη δρόμων και αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 25.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρισμό και μετά τις 18.30 το απόγευμα οπότε εκδόθηκε ο τελευταίος απολογισμός του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ τα συνεργεία συνεχίζουν αυτήν την ώρα τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 16 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Η ΔΕΔΔΗΕ καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρεία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Περιπολικό στα χιόνια

“Πόλεμος” για τις ευθύνες

Από το πρωί αναζητούνται οι ευθύνες για την παράλυση των υποδομών κοινής ωφέλειας του λεκανοπεδίου, κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια». Οι διακοπές ρεύματος οφείλονται σε πτώσεις δένδρων και η αποκατάσταση έγινε δύσκολη, αφενός από το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η προσέγγιση του σημείου όπου είχε γίνει η ζημιά ήταν δύσκολη αν όχι αδύνατη, αφετέρου από το γεγονός ότι μόλις αποκαθίστατο η μια ζημιά, ένα άλλο δένδρο έπεφτε και τα συνεργεία ξεκινούσαν από την αρχή.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δείχνει σαν μοναδικό υπεύθυνο τον ΔΕΔΔΗΕ σημειώνοντας ότι “είναι ώρα να αναλάβει ο ΔΕΔΔΗΕ τις ευθύνες τoυ και να αποκαταστήσει άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Μάλιστα με αφορμή αναφορές που έκαναν λόγο για ευθύνη της Περιφέρειας για τη μη εξασφάλιση πρόσβασης στα σημεία που υπάρχουν βλάβες του δικτύου της ΔΕΗ, ο κ. Πατούλης διευκρίνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επιμένει ότι για όλα φταίνε τα… δένδρα

Για τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ για όλα φταίνε τα 800 δέντρα που έσπασαν και κατέστρεψαν το δίκτυο. Οπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αυυτό σημαίνει ότι κάθε δύο λεπτά ένα δέντρο σπάει, πέφτει πάνω στο δίκτυο και κάνει ζημιά. Καταλαβαίνετε ότι όσο γρήγορα κι αν προσπαθείς να αποκαταστήσεις τις βλάβες, ο αριθμός και η συχνότητα είναι τεράστιοι.

Ο ΔΕΔΗΕ βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κατάσταση, η οποία δεν έχει επαναληφθεί εδώ και δεκαετίες. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ουσιαστικά τα μέτωπα ήταν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, Εύβοια, κεντρική Ελλάδα, Ζαγόρι, Κρήτη, βόρεια προάστια της Αττικής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παραπάνω από 600 συνεργεία και 1.500 εργαζόμενοι εργάζονται πανελλαδικά για την αποκατάσταση των βλαβών. Στα βόρεια προάστια της Αττικής, ειδικότερα, έχουμε παραπάνω από 400 άτομα σε εικοσιτετράωρη βάση και αυτά ενισχύονται τώρα με επιπλέον μονάδες που φέρνουμε από εκτός Αθηνών, επιπλέον των 50-60 ατόμων και ήδη έχουν αφιχθεί από χθες το βράδυ και εργάζονται στο πεδίο μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Νίκος Χαρδαλιάς: Μέχρι τα μεσάνυχτα το 90% των βλαβών θα έχουν επιδιορθωθεί

Το απόγευμα της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η νέα τεχνική σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος «Όλυμπος», παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για την αποτίμηση της πορείας των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και το προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε άλλη μια σύσκεψη εδώ στον Όλυμπο, στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος. Από τις 83 βλάβες που είχαν παρουσιαστεί στην Αττική, σήμερα στις 6 το πρωί είχαμε 42 σε εκκρεμότητα. Στις 13:00, έμεναν 21 να αποκατασταθούν. Στις 16.00 είχαμε 16 και μέχρι την επόμενη μία ώρα θα έχουν μείνει ουσιαστικά 10 σημεία μέσης τάσης προς αποκατάσταση, περίπου 13.000 νοικοκυριά. Θα γίνει αναδιάταξη των δυνάμεων του ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε όλες οι δυνάμεις να επικεντρωθούν σε αυτά τα 10 σημεία και πιστεύω ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι ελάχιστες οι μη λειτουργικές υποδομές. Ουσιαστικά, δηλαδή, το 90% των βλαβών από χθες θα έχουν επιδιορθωθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις