Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τηλεφωνικές απάτες αντιδήμαρχοι: Διπλό χτύπημα σε Λέρο και Κιλκίς
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνικές απάτες αντιδήμαρχοι: Διπλό χτύπημα σε Λέρο και Κιλκίς

Τηλεφωνικές απάτες αντιδήμαρχοι: Με πλαστά παραστατικά επιχείρησαν να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων.

Η «συμμορία των αντιδημάρχων», η οποία έχει εξελιχθεί με τις απάτες της σε εφιάλτη για εμπόρους και επιχειρηματίες διαφόρων περιοχών της χώρας, προχώρησε ξανά σε διπλό χτύπημα! Αυτή τη φορά, τα μέλη της οργανωμένης συμμορίας, χρησιμοποίησαν, μετά από σχετική «έρευνα» που είχε προηγηθεί, τα ονόματα δύο αντιδημάρχων, στους Δήμους Λέρου και Κιλκίς. Εμφανίστηκαν τηλεφωνικά, παριστάνοντας τους αιρετούς των τοπικών κοινωνιών, και προχώρησαν σε… παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων, δήθεν για λογαριασμό των υποχρεώσεων των Δήμων που τάχα εκπροσωπούσαν.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κατάφεραν να πείσουν για τη… φερεγγυότητά τους, ιδιίως όταν ο ένας επαγγελματίας στο Κιλκίς ζήτησε να εξοφληθεί το ποσό της αγοράς «μπροστά στα μάτια του». Αυτό, όμως, είναι το στοιχείο στο οποίο ποντάρουν οι δράστες της απάτης και αποσπούν μεγάλα ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων. Αποστέλλουν ηλεκτρονικά, με το… κύρος των αντιδημάρχων, πλαστά παραστατικά καταβολής του ποσού αγοράς, ως πρώτη κίνηση και αμέσως μετά τηλεφωνούν ξανά ότι «έκαναν λάθος» στα… μηδενικά και ότι δήθεν κατέθεσαν πολλαπλάσιο ποσό, ζητώντας την επιστροφή του! Οι επιχειρηματίες που δεν προλαβαίνουν να διαπιστώσουν τι συνέβη πραγματικά, σπεύδουν να επιστρέψουν 6 και 7 χιλιάδες ευρώ, προκαλώντας οικονομική ζημιά στις επιχειρήσεις τους.

Δημαρχείο Λέρου

Τηλεφωνικές απάτες αντιδήμαρχοι: Η ανακοίνωση του δήμου Λέρου

Με αφορμή το κρούσμα της απόπειρας απάτης στη Λέρο, ο Δήμος προχώρησε σε ανακοίνωση, για την ενημέρωση του κόσμου της αγοράς. «Όπως πληροφορηθήκαμε», τονίζει «επιτήδειοι συνεχίζουν τις προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης επιχειρηματιών του νησιού μας, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα, προσποιούμενοι αυτή τη φορά, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέρου κ. Δημήτριο Καστή. Συγκεκριμένα, η απάτη έχει ως εξής: Οι απατεώνες προβαίνουν σε παραγγελίες σχετικά μεγάλης αξίας, αποστέλλοντας στη συνέχεια στους επαγγελματίες πλαστά τραπεζικά παραστατικά κατάθεσης πολύ μεγαλύτερης αξίας, δήθεν από λάθος, ζητώντας από τα θύματά τους την «επιστροφή» του ποσού της διαφοράς, το οποίο φυσικά ουδέποτε είχαν καταβάλει εξ αρχής στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Ως εκ τούτου, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών να μη δίνουν προσωπικά τους δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή να καταθέτουν χρήματα, αλλά να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή αφορά στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από την Οικονομική Υπηρεσία και όχι από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, αιρετό».

Δημαρχείο Κιλκίς

 

Τηλεφωνικές απάτες αντιδήμαρχοι: Και στο Κιλκίς

Στο Κιλκίς, οι «αντιδήμαρχοι», επιχείρησαν να εξαπατήσουν τον ιδιοκτήτη ενός ιχθυοπωλείο, υποδυόμενοι, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Χατζηαποστόλου. Ο δράστης, τηλεφώνησε στον ιχτυπώλη και «παρήγγειλε» 90 κιλά ψάρια, των οποίων η αξία έφτανε στο ποσό των 750 ευρώ. Ο «αγοραστής» ζήτησε να του παραδοθούν άμεσα, αλλά ο ιχθυοπώλης ζήτησε να εξοφλήσει το ποσό, ώστε να προχωρήσει στην αποστολή της παραγγελίας και τότε ο άγνωστος διέκοψε την επικοινωνία.

Ψάρια

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις