Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μήδεια ηλεκτροδότηση: Μεγάλα προβλήματα σε πολλούς δήμους
ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Μήδεια ηλεκτροδότηση: Μεγάλα προβλήματα σε πολλούς δήμους

Μήδεια ηλεκτροδότηση: Θα πάρει μέρες η αποκατάσταση λέει ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει την Αττική από χθες έχει προξενήσει μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως στα βόρεια προάστια, αφήνοντας, σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες. Μίλωντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος επεσήμανε πως η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς ανάλογα με τις νέες βλάβες που προκύπτουν.

«Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων, όπως του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, των Κιούρκων κ.ά. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αθήνα Μήδεια

Μήδεια ηλεκτροδότηση: Πού εντοπίζονται τα προβλήματα

Νωρίτερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στο Παλαιό και Νέο Ψυχικό, στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και τον Χολαργό, ωστόσο οι ζημιές αποκαταστάθηκαν. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, αύριο θα γίνει τιτάνια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές μέσης τάσης, όμως οι μικρές ζημιές σε όλους τους βοηθητικούς δρόμους, στις δευτερεύουσες γραμμές, θα πάρουν μέρες.

Αθήνα Μήδεια

 

Αυτή τη στιγμή προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν οι εξής περιοχές:

  • Δροσιά
  • Εκάλη
  • Άγιος Στέφανος
  • Άνοιξη
  • Παπάγου
  • Τμήματα της Κηφισιάς
  • Τμήματα της Ν. Ερυθραίας
Αθήνα Μήδεια

 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι πάνω από 1.000 δέντρα έχουν πέσει, με τον διαχειριστή δικτύου να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι «σαν να έχει κοπεί το δίκτυο σε 1.000 φέτες».

Αθήνα Μήδεια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις