Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χάλασε το κλιματιστικό: Αυτά είναι τα συχνότερα προβλήματα
PLUS

Χάλασε το κλιματιστικό: Αυτά είναι τα συχνότερα προβλήματα

Χάλασε το κλιματιστικό: Όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, ένα από τα πιο συχνά "προβλήματα" των κλιματιστικών, είναι η κακή χρήση τους.

Όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, ένα από τα πιο συχνά “προβλήματα” των κλιματιστικών, είναι η κακή χρήση τους. Γι αυτό, πριν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σας βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει καλά τις πόρτες και τα παράθυρα του χώρου που κλιματίζετε και ρυθμίστε τον θερμοστάτη του κλιματιστικού σε λογικές θερμοκρασίες (το πολύ 10 βαθμούς κάτω από την θερμοκρασια περιβάλλοντος). Τα υπόλοιπα – σοβαρότερα – προβλήματα των κλιματιστικών, οφείλονται κυρίως σε κακή εγκατάσταση ή πλημμελή συντήρηση. Η κακή εγκατάσταση του κλιματιστικού σας μπορεί να έχει σαν συνέπεια διαρροές ψυκτικού υγρού, κακή κυκλοφορία του υγρού στους ψυκτικούς σωλήνες και κακή κυκλοφορία του αέρα στο χώρο.

Η σωστή πλήρωση είναι πολύ σημαντική, και αν δεν γίνει σωστά μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή απόδοση και υψηλή κατανάλωση, ή σε ακραίες περιπτώσεις και σε αδυναμία χρήσης του κλιματιστικού. Η συντήρηση από τεχνικούς χωρίς τα κατάλληλα προσόντα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνει αντιληπτή η έλλειψη ψυκτικού υγρού ή ακόμη χειρότερα να πληρωθεί το κλιματιστικό με περισσότερο ψυκτικό υγρό από όσο προβλέπει ο κατασκευαστής.

AIR CONDITIONER

Έλλειψη ψυκτικού υγρού

Η έλλειψη ψυκτικού υγρού έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλή απόδοση του κλιματιστικού. Η έλλειψη μπορεί να οφείλεται είτε σε ελλειπή πλήρωση κατά την εγκατάσταση, είτε σε διαρροή. Στην περίπτωση της διαρροής, η απλή επαναπλήρωση δεν είναι αρκετή, αφού το νέο ψυκτικό υγρό θα διαρρεύσει και αυτό και το κλιματιστικό σας πολύ σύντομα και πάλι δεν θα λειτουργεί. Για να λύσετε το πρόβλημα θα πρέπει να καλέσετε τεχνικό, ο οποίος θα πρέπει να εντοπίσει το σημείο διαρροής, να το επισκευάσει και στη συνέχεια να πληρώσει το κλιματιστικό με την σωστή ποσότητα ψυκτικού υγρού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ανεπαρκής συντήρηση

Αν αφήσετε τα φίλτρα και τα στοιχεία του κλιματιστικού σας να βουλώσουν, όχι μόνο το κλιματιστικό σας δεν θα λειτουργεί κανονικά, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο συμπιεστής και οι ανεμιστήρες του κλιματιστικού σας να υποστούν μόνιμη βλάβη.

AIR CONDITIONER

Ηλεκτρική ανεπάρκεια

Ο συμπιεστής και οι ανεμιστήρες του κλιματιστικού σας μπορεί να φθαρούν, ειδικά αν το κλιματιστικό σας εκκινεί και σταματά συχνά, πράγμα που συμβαίνει σε κλιματιστικά που έχουν υπερδιαστασιολογηθεί. Η φθορά στις κλέμμες σύνδεσης του κλιματιστικού παρουσιάζεται σε πολλά συστήματα και για το λόγο αυτόν οι ηλεκτρικές συνδέσεις του κλιματιστικού πρέπει να ελέγχονται σε κάθε συντήρηση.

Προβληματικοί αισθητήρες

Όλα τα κλιματιστικά έχουν θερμοστάτες και αισθητήρια με τα οποία επιτηρούν τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες του ψυκτικού υγρού και του αέρα σε διάφορα σημεία του κλιματιστικού. Αν ένας από τους αισθητήρες αυτούς χαλάσει ή βγει από τη θέση του, το κλιματιστικό σας μπορεί να λειτουργεί συνεχώς ή να αυξομειώνει με μη φυσιολογικό τρόπο την ισχύ του.

Κακή αποχέτευση συμπυκνωμάτων

Η κακή κατασκευή της σωλήνας αποχέτευσης ή το βούλωμα της, έχει ως αποτέλεσμα την κακή λειτουργία του κλιματιστικού και τη διαρροή συμπυκνωμάτων μέσα και έξω από το σπίτι.

AIR CONDITIONER
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις